Greta Thunberg: Bla, bla, bla

2021. szeptember 28. 19:28

Bla, bla, bla – jelentette ki emellett a Youth4Climate olaszországi csúcstalálkozóján a svéd aktivista.

2021. szeptember 28. 19:28
null

„Bla, bla, bla” – jelentette ki a Youth4Climate olaszországi csúcstalálkozóján tartott beszédében Milánóban Greta Thunberg. A svéd környezetvédelmi aktivista és mozgalmár természetesen egy csomó egyéb dolgot is mondott, de beszédének lényegét tökéletesen kifejezi e rövid félmondat, amellyel a világ vezetőinek szónoklatait parodizálta.

„Nincs B-bolygó, nincs »bla-bolygó«. Bla, bla, bla.

– fogalmazott Boris Johnson brit miniszterelnök korábbi kifejezését idézve Thunberg, majd hozzátette, „Építsd újra, jobban bla, bla, bla. Zöld gazdaság, bla, bla, bla. Nettó nulla 2050-re, bla, bla, bla. Klímasemlegesség, bla, bla, bla.” 

Az aktivista szerint ez minden, amit az „úgynevezett vezetőinktől” hallunk. „Szavak, amelyek jól hangzanak, de nem vezetnek tettekhez. A reményeink és ambícióink pedig belefulladnak az ígéreteikbe.” – mondta. Thunberg szerint „az elmúlt harminc évben tapasztalt bla, bla, bla” nem vezetett sehova.

Úgy véli, a kialakult helyzetet még meg lehet fordítani, de ehhez a széndioxid-kibocsátás „azonnali és drasztikus mértékű” csökkentése kell. Greta Thunberg beszédét a Telegraph videóján tekinthetik meg:

Borítókép: Miguel MEDINA / AFP

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2021. november 01. 18:06
Ki dol be ennek s debil picsanak ... hihetetlen primitiv politikusok vannak vilagszerte ......ra kell nezni erre a kretenre ... most mar majd elkezd viszketni a punija majd meglatjatik ki is valojaban
Margócica
2021. október 01. 17:11
Nocsak nem "fiú " lesz belőle?
Margócica
2021. október 01. 17:10
Tanuljon meg írni, olvasni, tiszteletet tanulni! Szülei meg kezdjék újra az iskolát! Ilyen fos gyerek rég volt a világon! Kérdezzük meg melyik ország hol található! 1 szánalmas h...lye!
Robi54
2021. szeptember 30. 11:48
Ez a lény, évek óta nem fejlődött semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!