Yuval Noah Harari: Mindannyiunk jövője most az ukrán nép bátorságán múlik

2022. február 24. 17:46

A világhírű történész szerint az egész világot elnyelheti a háború új korszaka, aminek lehet, hogy már nem éljük meg a végét.

2022. február 24. 17:46
null

A világhírű történész a Facebook-oldalán osztotta meg a gondolatait az orosz-ukrán háborúról. „Ez a fájdalom napja” – kezdte a posztját. Kifejtette, hogy „egyetlen ember kegyetlen ambíciója tízmilliókat tart rettegésben, és az egész emberiséget a katasztrófa felé taszítja”.

Meglátása szerint egy „szakadék szélén állunk”. Szerinte az a tét, hogy

ha az agresszió győzedelmeskedik, az egész világot elnyeli a háború új korszaka, és lehet, hogy nem éljük meg ennek a korszaknak a végét”.

Mindannyiunk jövője most az ukrán nép bátorságán múlik. Kötelességünk támogatni őket” – tette hozzá.

Nyitókép: KRISTOF VAN ACCOM / BELGA MAG / Belga via AFP

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potato
2022. március 01. 00:03
Olvassatok már vissza most, hogy mit írtatok, borzasztó szórakoztató, hogy ilyen látványosan vesztett a rosszhiszeműségetek. Egyébként a csávó hadtörténész/filozófus. a 3 leghíresebb könyvéből 2 szól a jövőről, és elég szépen megjósolta igazából, de hát honnan tudnátok, hisz ti csak trollok vagytok.
Agnieszka
2022. február 25. 11:30
Ahhoz képest, h. történész, elég tájékozatlan.
Zajzon
2022. február 25. 11:04
Épp olvasom az egyik könyvét, nem rossz, de egy átlagos gimnáziumi sörözésen sokkal eredetibb gondolatok hangzanak el. Nem értem, miért a hype a fickó körül.
matykox
2022. február 25. 09:25
Ostoba fasz vagy yuvalka. Azon múlik, hogy milyen gyorsan adják meg magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!