A brit hírszerzés szerint az orosz erők „zöme” 25 km-re van Kijevtől

2022. március 12. 10:19

A jelentés szerint új taktikával próbálkoznak az oroszok Kijev ostrománál.

2022. március 12. 10:19
null

Legfrissebb hírszerzési jelentésében az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma azt írja, hogy az orosz erők „zöme” jelenleg 25 km-re van Kijev városközpontjától – írja a Portfolio. A jelentés arról is szól, hogy az ukrán fővárostól északra lévő nagy orosz hadoszlop szétszóródott. Az oroszok célja valószínűleg a város bekerítése.

Ez egyben Oroszország kísérlete is lehet arra, hogy csökkentse sebezhetőségét az ukrán ellentámadásokkal szemben, amelyek jelentősen megviselték az orosz erőket

– mondja a minisztérium.

A jelentés szerint Csernyihiv, Harkov, Mariupol és Szumi városok vannak körülvéve, és hevesen ágyúzzák ezeket az oroszok.

Nyitóképen: Orosz erők Kijev környékén. Forrás: Orosz védelmi minisztérium / Sputnik / AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DEFCON
2022. március 13. 01:58
10 napja azt mondják: 25 kilométerre vannak.
Alcofrybas
2022. március 12. 21:31
Az a lényeg, hogy válság ide, válság oda, kialakult helyzet ide vagy oda, tekintettel kell lenni a városiakra. Tehát a felvonuló oroszok, aZaZ a Pride a városon kívül, egy vigalmi negyedben ver tanyát. Hogy ne érje szó a ház elejét. 25km. Korrekt. Mondjuk, kicsit gáz, ha Kijev polgármestere nem látja vendégül őket, bár nem tudom, milyen az ukrán vendéglátás, vendégjog, van-e asszonyfelajánlás, ilyesmi. Az biztos, hogy mostanság hűvösek az éjszakák arrafelé. Egy jó pofa kefírrel vagy sörrel átállíthatának az ukik. Másként szégyenben maradnak. Vendégeid elől Eldugod a söröd Rövid versben ezért Rossz szolgának mondlak Csúnyán bántál velünk Csak amiért nem ismersz A viselkedésed velejéig hamis
Bitrex®
2022. március 12. 15:21
Amit az amerikaiak, britek Bagdadban, Kabulban, Saigonban, Tripoliban, Damaszkuszban.
Kun Béla
2022. március 12. 15:03
Most akkor ki hazudik nagyobbat ? Mondjuk az angolok ebben nagyon pengék , azért még vagyunk olyanok akiknek a Tony Blair a televízió képernyőjén mélyen a szemünkbe nézett és búgó hangon közölte hogy igenis a titkosszolgálatuk elegendő bizonyítékot nyujtott be arról hogy igenis a Szaddam Husszeim a birtokában lévő nagy mennyiségű tömegpusztító fegyverrel támadást akar elrendelni ! Nos hiába keresték a " nagy mennyiségű " vélt tömegpusztításra alkalmas fegyvert , a mai napig ! Pedig Hans Blix alapos munkát végzett, az összes követ felforgatták a sivatagban és alánéztek ! Sehol semmi , bár aranyat a képek tanúsága szerint konténer számra találtak , aminek persze azonnal lába kelt számtalan múzeum tartalmával egyetemben ! Tud valaki arról hogy az ellopott arany és a múzeumok tartalma azóta visszaszármaztatásra került a jogos tulajdonosaihoz ,azaz az iraki néphez ? Visszatérve a témához azaz a brit szavahihetőséghez :) nos a mai index.hu címlapján képpel és öles betükkel hirdetik " Vészesen közelít az orosz harci konvoy Kiev központjához " Ami ugye kissé árnyalja a képet ? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!