Lezuhant egy kínai utasszállító repülőgép (videó)

2022. március 21. 11:47

133 ember utazott a fedélzetén.

2022. március 21. 11:47
null

Az utasszállító gép a dél-kínai hegyekben zuhant le – írja a 24.hu a CNN cikkére hivatkozva.

A Boeing-737-es repülőgépet helyi idő szerint hétfőn délután a dél-kínai Kuanghszi régióban érte a szerencsétlenség. CCTV kínai állami műsorszolgáltató a helyszínről tűzet jelentett.

A mentőalakulatok a baleset helyszínére tartanak, a sérültek száma egyelőre ismeretlen.

A közösségi médiában megjelent bejegyzések szerint a China Eastern légitársaság MU5735 számú Kunmingból Kantonba tartó járata a nap folyamán eltűnt.

Az interneten közzétett és az állami média által megosztott felvételek gomolygó füstcsíkokat mutatnak be hegyvidéki, erdős területen. Egy másik videón olyasmi látható, ami akár a repülőgép roncsa is lehet egy sáros, hegyi úton.

A repülés követése helyi idő szerint 14:22-kor ért véget, a repülőgép akkor 983 méter magasságban, 696 km/h sebességgel haladt nagyjából Vucsou város felett. Az utasszállító gépnek 15:05-kor kellett volna leszállnia Kantonban, de oda már nem érkezett meg.

Kína a repülésbiztonság szempontjából a biztonságosabb országok közé tartozik

A China Eastern egyike a három legnagyobb kínai légitársaságnak. A kétmotoros, egyfolyosós Boeing 737 a világ egyik legnépszerűbb repülőgépe a rövid- és középtávú repülések kategóriájában.

Kína a repülésbiztonság szempontjából a biztonságosabb országok közé tartozik:

a legutóbbi halálos kimenetelő repülőgép-szerencsétlenség itt több mint tíz éve, 2010-ben történt. Aviation Safety Network információi szerint akkor a Henan légitársaság Embraer E-190 típusú helyközi utasszállító repülőgépe zuhant le, miközben Jicsün repülőtéret próbálta megközelíteni rossz látási viszonyok között – derült ki a cikkből

A kínai állami média által működtetett Twitter-foikban közben megjelentek a Boeing-737 roncsának leszakadt darabjait mutató első fényképek, amelyeket alább tekinthet meg:

Időközben egy olyan videó is felkerült az internetre, amelyen a gép utolsó pillanatai láthatók. Egy térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a repülő gyakorlatilag beleállt a földbe.
A videót alább tekintheti meg:

 

Nyitókép: HECTOR RETAMAL / AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bandi-NER
2022. március 21. 17:11
A 133 legbátrabb.
lurker
2022. március 21. 16:50
Egy a baj a Boeing-gel: Abszolút automatizálás felé vitték az irányt szemben a klasszikus Airbus-szal. Úgy tudom hogy a Boeing arrafelé tart, hogy nem lesznek mütyürök, és csak egy érintőképernyő lesz a pilótáknak. Életveszély! A másik baj talán, hogy rendkívül jóemberkedő cég lett: Mérnöki sorait feltöltötte színesbőrüekkel, nőkkel, bőrszín alapján válogat és nem tehetség alapján (ez kvótarendszer amúgy az egész hanyatló amerikára jellemző) ezenkívül a szoftveres munka egy jelentős részét kiszervezte indiai outsourcing cégekhez, az indiai programozó olcsó de pocsék. Állítólag nagyon komoly gondok vannak a Boeing-nél szoftver terén, és súlyos hanyatlásnak indult a színvonal mióta turbó-woke lett a cég
mo ching
2022. március 21. 16:36
Jobban tennék a kínaiak, ha Airbus-t vásárolnának, nem a gagyi amerikait! Ez a zuhanás elég csúfosan nézett ki. Részvétem a hozzátartozóknak, a Boeing-et meg lassan fel kéne számolni.
luxusbatar
2022. március 21. 15:02
737 Max volt? Azokkal csak a gond van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!