Feltételek nélkül szabadon engedték Ronald Reagan merénylőjét

2022. június 16. 08:34

John Hinckley már 2016 óta feltételes szabadlábon élt, de 41 évvel a merénylete után teljesen szabadon élhet.

2022. június 16. 08:34
null

John Hinckley 1981-ben hajtott végre merényletet az akkori amerikai elnök, Ronald Reagan ellen, rajta kívül még három másik embert sebesített meg. Hinckley azt állította, a merénylet elkövetésére a Taxisofőr című film inspirálta, és ezzel akart imponálni a filmben szereplő Jodie Fosternek – írja a 444, amely kiszúrta Hinckley Twitter-posztját.

41 év, 2 hónap és 15 nap után végre szabad vagyok” – írta a merénylő, miután június 15-én egy szövetségi bíró végzése után feltételek nélkül elengedték.

Ugyanakkor az exmerénylő hat éve feltételsen szabadlábon van, miután 30 évet pszichiátriai környezetben töltött. 2016 óta Virginiában élt az anyjával, aki tavaly halt meg.

Hinckley 1981-ben egy washingtoni szállodában kísérelte meg megölni Ronald Reagant. Az elnöknek a lövéstől kilyukadt a tüdeje, de egy műtét után gyorsan felépült. A sérültek egyike James Brady fehér házi szóvivő volt, aki marandó sérülései miatt tolószékbe került, felépülése után pedig a fegyvertartás szigorításának egyik szószólója lett. Brady 2014-ben halt meg, halálát egy orvos szakértő a több mint húsz évvel korábbi lövöldözés miatt emberölésnek minősítette.

Nyitókép: MTI/EPA/FBI

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. június 19. 12:03
A merénylőt szabadon engedik, akire meg csak ráfogták,hogy merényletet követett el, a börtönben hal meg kb hatvan év elmúltával. Ez az Amerikai Egyesült Államok, a bűnözők,szélhámosok,diktátorok egyedüli és hatalmas paradicsoma,ahol egy tizenhat éves nem vásárolhat egy sört, de egy gépkarabélyt minden további nélkül.
Akitlosz
2022. június 16. 18:04
41 év után ideje volt. Azért a bűnüldözésnél nem ártana az emberi élet realitásait is figyelembe venni. Ez nem életfogytiglanos bűnügy, a büntetés mégis majdnem az.
Spiltyu
2022. június 16. 12:52
ez nem Lennon gyilkosa?
Reszelő Aladár
2022. június 16. 11:59
Republikánus elnökre lőni egy liberálisnak belefér. Demokratára lőni viszont csak halálbüntetés terhe mellett lehet, amit a halálbüntetés ellenes lipsik szabnak ki. Akik egyébként rajonganak az abortuszért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!