Átvette a Twittert Elon Musk, Kanye West visszatért a platformra

2022. október 28. 21:22

Antiszemita megjegyzések miatt tiltották ki a rappert korábban a közösségi oldalról.

2022. október 28. 21:22
null

Nagyot megy az elmúlt időszakban Kanye West. Az amerikai színesbőrű rappert előbb egy „White Lives Matter”, azaz a fehér életek is számítanak feliratú pulóverben fotózkodott, majd antiszemita megjegyzéseket tett, melynek hatására a Twitter és az Instagram is kitiltott felületéről, majd az Adidas is szerződést bontott vele.

Előbbi tiltás azonban úgy tűnik, nem lesz hosszú életű: épp ma vette át ugyanis a Twittert Elon Musk, és estére Kanye West máris bűnbocsánatot nyert és visszatérhetett a platformra, szúrta ki a Reuters. A Tesla-vezér korábban többször kifejtette: ő a minél szélesebb szólásszabadság megvalósítását tartja majd szem előtt a közösségi oldal üzemeltetésekor.

A lépés  egyébként azért meglepő, mert Elon Musk a rapper visszatérésének napján arról posztolt, hogy a Twitter egy tartalommoderálási tanácsot fog felállítani, „amely nagyon sokféle nézőponttal rendelkezik.” A tanács összeülése előtt pedig nem történik jelentős tartalmi döntés vagy fiók-visszaállítás.

A Kanye Westről szóló portrénkat itt olvashatja.

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiltyu
2022. október 29. 13:11
Musk és West spanok?
fado
2022. október 29. 10:30
Donald is felkészül
Ekeke
2022. október 29. 10:11
Nehezen lehet tisztán látni, mivel a liberálfasiszta média is naná hogy csak ködösít... Úgy tűnik, az elözmény hogy Kanye West szóvá tette hogy a Puff Diddy finoman szólva is egy zsidóbérenc, mivel korábban mikor ezt a Nick Cannont kirúgták: https://tvline.com/2020/07/14/nick-cannon-fired-anti-semitism-wild-n-out-viacom/ úgy nyilvánult meg.( Cannon a Rotschildokról beszélt illetve a zsidó bankáruralomról.) Na , erre kitört a ribillió és egy ari emanuel nevű ( Endeavor Talent Agency, )leadta a bojkottra való felhívást. Jellemző a nem létező világhálózatra, hogy nem csak az adidas és tsai ( Adidas, Gap, Balenciaga) rúgták ki Kanyet, de a londoni Tussaud múzeumban is nyomban kivitték a viaszszobrát(!).
Sany Xepi
2022. október 29. 08:45
Nem volt rá pénzük a lipsiknek, mint nálunk a Népszabadságra. De még évekig majd ekézik, hogy ellenük szóló is fent lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!