Magyarázkodni kényszerült a Herszonból visszavonuló orosz ezred (VIDEÓ)

2022. november 17. 10:14

Halál vagy bocsánatkérés? Az utóbbit választották.

2022. november 17. 10:14
null

Korábban beszámoltunk róla, az orosz erőknek a Dnyeper bal partjára való visszavonását rendelte el szerdán Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. 

„Ilyen körülmények között a legészszerűbb megoldás az, ha a védelmet a Dnyeper folyó mentén húzódó védelmi vonal mentén szervezzük meg” – mondta Szurovikin a miniszter bejelentése után.

Arról is írtunk, hogy az ukránok több helyen is átkeltek a Dnyeperen. Legalább két helyen építettek ki hídfőállást a Dnyeper bal partján, és ezzel veszélyeztetik az orosz csapatok védelmi állásait.

Most a twitteren terjed egy videó, amelyen az látszik, hogy egy orosz ezred katonái kérnek bocsánatot a visszavonulásuk miatt. Arra utasították őket, hogy a Dnyeper bal partján maradjanak, nagy hatótávolságú fegyverek nélkül, aknavetők és drónok csapásai alatt.

 

Nyitókép: illusztráció / CELESTINO ARCE / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pathfinder76
2022. november 17. 15:29
Egy szakasznyi ember,maszkban,mindenféle jelzés,fegyver vagy felszerelés nélkül,amiről azonosítani lehetne az alakulatot .... Bocsánatot kérnek,ami egy ukrán oldalon jelenik meg... Teljesen életszerű... Az ukránok úgy tálalják,mintha kiszorították volna az oroszokat Herszonból. Pedig a kiürített városba két napig bemenni sem mertek .. Mellesleg hol keltek át az ukránok?Hol foglaltak hídfőállást? Infó? Forrás? Valami?
brekker
2022. november 17. 13:33
"Most a twitteren terjed egy videó" Ez aztán a forrás.
norbert1970
2022. november 17. 12:18
Az elsővilágháborút úgy vesztették el a központi hatalmak ,hogy a frontokon nyerésre álltak. Csak össze omlott a hátország. Oroszok pont ezért támadják az utánpótlás vonalakat és pucsrajna belső területeit.
pepita
2022. november 17. 12:17
De terjed az a videó is ahol azt állítják,hogy meztelenül úszva keltek át a folyón az orosz katonák. Ha figyelmesen megnézzük a felvételt látszik,hogy kamu-ukrán propaganda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!