Kínos: már Charles Michel szerint is „káros” a korrupciós botrány az EU hitelességére nézve, de így is van, aki szerint Orbán megbüntetése fontosabb

2022. december 21. 06:04

Kérdés, hogy miért.

2022. december 21. 06:04
null

A Mandiner megírta: sokféleképpen reagáltak a katari csúszópénzek ügyére az európai politikusok; noha eleinte csak a szocialisták ügyének tűnt a történet, egyre inkább úgy fest, több frakció, köztük a Weber-féle Európai Néppárt is nyakig benne van. S közben még az Európa-párti NGO-k is kiakadtak. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Már Charles Michelt is „nagyon aggasztják a vádak”

Az Európai Parlamentet megrázó „Katargate” korrupciós botrány „drámai és káros az Európai Unió hitelességére nézve”, valamint megnehezíti Brüsszel számára, hogy több, egymással versengő válsággal is megbirkózzon – nyilatkozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a Politiconak adott exkluzív interjúban.

A brüsszeli Europa épületben lévő irodájában beszélve Michel elmondta, hogy nagyon aggasztják azok a bűnszervezeti, pénzmosási és korrupciós vádak, amelyeket a belga rendőrség az elmúlt napokban az Európai Parlament jelenlegi és volt tagjai ellen emelt – olvasható a portál szerdai cikkében.

Intézkedéscsomaggal kerülnék el a korrupciót

„Először le kell vonnunk a tanulságokat, és egy olyan intézkedéscsomagot kell kidolgoznunk, amellyel elkerülhetjük az ilyesmit – hogy a jövőben megelőzzük a korrupciót” – idézi a cikk a volt belga miniszterelnököt, aki immár második ciklusát tölti az Európai Tanács elnökeként.

Der Spiegel: Orbán büntetése fontosabb, mint a Katargate

Érdekesség a brüsszeli korrupciós vádak kapcsán, hogy mint a Mandiner is rámutatott: még most is vannak, akik szerint a magyar kormányfő megbüntetése még azoknál is fontosabb. A Der Spiegel, vezető német lap szerzője szerint például 

– írta Markus Becker. Kérdés már csak az, miért gondolhatja így. A szerző írásáról ide kattintva olvashat bővebben.

 

Nyitókép: Dursun Aydemir / Hans Lucas / AFP

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2022. december 22. 05:35
Azért, mert őt is lefizették. Csak ő nem bőröndben tartja a pénzt. Az egész EP maga a korrupció, eddig hagyták, hogy virágozzon.
5m007h 0p3ra70r
2022. december 21. 15:07
"Már Charles Michelt is "nagyon aggasztják a vádak"" Különösen az ellene felhozottak.
Csubszi
2022. december 21. 13:28
Ritka ostoba pofája van ennek a kretén belgának! Hiába: balga belgák!
gyaloggos
2022. december 21. 11:28
ALAPVETŐEN probléma, hogy EU-t emlegetnek az emberek általában! HOLOTT az EURÓPAI PARLAMENT a PARAZITA, MOCSKOS, KORRUPT, VELEJÉIG ROMLOTT BANDA! EZEKET kell szétzavarni, és ÚJ VÁLASZTÁSOK után az EB is megújulna, természetesen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!