Ukrán partizánmozgalom gyújtotta fel az orosz hadsereg bázisát a Krímen

2022. december 11. 17:17

Az orosz megszállás alatt lévő Krímen működő ATES ukrán partizánmozgalom jelentkezett vasárnap egy orosz katonai bázis felgyújtójaként.

2022. december 11. 17:17
null

„Lángol az Oroszországi Föderáció mozgósított hadseregének bázisa az ukrán Krím félszigeten, Ragyanszke településen. Sokáig dolgoztunk ezen a terven. Továbbra is belülről pusztítjuk az orosz hadsereget” – írta a mozgalom a Telegramon. Hozzátették, hogy a tűznek áldozatai is vannak, és megígérték, hogy később közzéteszik a névsorukat.

Az orosz és az ukrán híradások szombaton beszámoltak a tűzről, amely a Ragyanszke faluban lévő orosz laktanyában tört ki. A Krimszkij oroszpárti csatorna a krími „kormánytól” származó értesülésekre hivatkozva azt jelentette, hogy ketten meghaltak a tűzben, és kétszáz orosz katonát ki kellett onnan költöztetni. A csatorna közlése szerint a tűz oka gondatlanság volt. Az Ukrajna-párti Krimszkij viter hírmegosztó csatorna azt írta, hogy mozgósított oroszok voltak a laktanyában. A krími vezetés hivatalosan nem számolt be a tűzesetről. Jaroszlav Janusevics, a Krímmel szomszédos dél-ukrajnai Herszon megye kormányzója a Telegramon közölte, hogy az orosz erők vasárnapra virradóan tüzet nyitottak egy létfontosságú energetikai létesítményre a régióban. Az ágyúzás következtében a közelebbről meg nem nevezett objektum három szolgálati autója megsemmisült, a hangár és öt berendezés megrongálódott. A tűz 30 négyzetméterre terjedt ki.

Ivan Fedorov, a Zaporizzsja megyei, orosz megszállás alatt álló Melitopol város polgármestere arról tájékoztatott, hogy kigyulladt egy templom, amelyet az oroszok néhány hónapja elfoglaltak és összejövetelekre alakítottak ki. Az Ukrajinszka Pravda hírportál hozzátette: a várost megszálló oroszok ezzel szemben azt állítják, hogy egy üdülőközpontban keletkezett tűz.

(MTI)

Nyitóképen: A lángokról készült felvétel. Forrás: YouTube-képernyőfotó

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2022. december 12. 05:37
ha igaz is a hír, akkor ez egy komoly fegyvertény a náciktól felgyújtani néhány viskót, na ez nagyon ott van valószínű hogy azért nem számolt be eme hatalmas "fegyvertényről" senki, mert néhány ház leégése nem hír
nitsahon
2022. december 11. 20:21
Ki a PARTIZÁN és KI a TERRORISTA?
letsgobrandon
2022. december 11. 19:43
Tommaso nem tudom mit írtál banderista szarzsidó , de vakon kiszophatod gyuribácsi pelenkájából a majomhimlős néger gecit
6.sztrovacsek
2022. december 11. 19:42
Partizánharc. Minden elfoglalt nagyobb városban ez lesz. oszt jó napot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!