Breitbart: Orbán Viktor XVI. Benedekhez hasonlóan „keresztes hadjáratot” folytat

2023. január 04. 08:08

A cikk szerint a magyar miniszterelnök Európa keresztény gyökereinek felélesztéséért küzd.

2023. január 04. 08:08
null

A Vatikán becslései szerint hétfőn és kedden legalább 135 ezren érkeztek a római Szent Péterbazilikába, hogy leróják kegyeletüket XVI. Benedek pápa előtt.

A Breitbart oldalán megjelent tudósítás szerint több magas rangú egyházi személy is az érkezők között volt.

Az egykori pápa ravatalához járult Orbán Viktor magyar miniszerelnök is.

A kormányfő, Benedekhez hasonlóan, „keresztes hadjáratot” folytat Európa keresztény gyökereinek újjászületéséért – jegyezte meg a cikk.

 

Így búcsúzik Orbán Viktor XVI. Benedektől

Orbán Viktor is megemlékezett a XVI. Benedek pápa haláláról: Isten nyugosztalja Őszentsége XVI. Benedek emeritus pápát!" - írta hivatalos közösségi oldalán a miniszterelnök, amelyhez egy közös képet is posztolt, amelyen a Szentatyával együtt látható. XVI. Benedek pápa szombaton, 95 éves korában halt meg vatikáni lakásában - jelentette be a Vatikán.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
outsiderman
2023. január 04. 14:35
kia faszom az a breinbart...meg az az orbán... ...kérdezi egy átlag magyar, mandinert csak ...szo szo olvasó ...
szürkeSzarvas
2023. január 04. 11:07
A kereszténység-egy többszázéves civilizációs keret-amelynek az életformájában(!) élünk századok óta. Ha az elmoslékositás letörli-amit 1000-el "tolnak" a deep state megvett(!) hivei-es a biboldók-"akkor nem lesz"-leforditva magyarra a schumani bonmotot..
pipa89
2023. január 04. 10:04
Az európai kultúra keresztény. Tetszik vagy sem, az. Mégpedig visszavonhatatlanul, ugyanis bárki akarja is eltörölni e tényt, önmaga kulturális létjogosultságát kérdőjelezi meg mind a jog, mind az erkölcs/etika, de még a gazdaság működtetése terén. Persze lehet ezzel totálisan szembe menni lsd. páholyosok, illuminátusok, szocializmus-bolsevizmus-kommunizmus, falanszter-építők, de teljesen felesleges véráldozattal járó, bukásra ítélt kísérlet. Miért? Mert két alapvető emberi sajátosságot hagynak figyelmen kívül az önjelölt társadalomjobbítók. Két olyan emberi specifikum, ami tetszik, nem teszik olyan, mint a bőrünk: belénk van kódolva. 1. A transzcendens utáni vágy (Isten utáni vágy), a Jó utáni vágy. 2. A birtoklás iránti vágy, ami szorosan kapcsolódik a biztonsághoz és az önzéshez. Ha ezt valaki figyelmen kívül hagyja, és így operál kéretlen társadalom-jobbítóként: minimum a történelem szemétdombján, ha nem a bitóján találja magát. Tetszik vagy sem, ez az emberi faj sajátja, ugyanis egyéni szinten a motivációnkat e két specifikum köré szerveződő motivációs mintázat adja. Akkor is, amikor az ego kerekedik felül, akkor is, amikor a lemondás más javára. HUMÁNUM. Milyen alapon hirdetnek erők hadat a HUMÁNUM ellen? Milyen alapon hirdetnek erők hadat az ÉLET ellen? A motivációban rejlik a válasz: önös érdekből...
Rugo
2023. január 04. 10:03
A Breitbart csak látszólag jobboldali - de egy amerikai zsidó által alapított cionista neokon médium
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!