Ajjaj! Újabb embargót követelt, Orbánt árulózta – Verhofstadt végül elismerte, a szankciók nem működnek

2023. január 03. 06:43

Alaposan összezavarodhatott a balliberális EP-képviselő!

2023. január 03. 06:43
null

A Mandiner megírta: a Politico táblázatot közölt arról, hogyan alakult az uniós tagállamok kereskedelme Oroszországgal 2022-ben, február és augusztus között. Az adatokat az Eurostat szolgáltatta.

Hoppá: Verhofstadt maga ismeri el, hogy a szankciók nem működnek

Guy Verhofstadt megosztott egy képet a Twitter-oldalán. A Politico által közzétett táblázatból kiderül, hogy az Oroszországból származó importtermékekre 2022 során többet költöttek az európai államok, mint azt megelőzően... Az adatokhoz a liberális politikus kommentárt is fűzött: „Egy kép, amely mindent elárul. 9 szankciós csomag és a hatásuk kevesebb, mint a nulla.

Verhofstadtot padlóra küldte a valóság

A táblázatból kiderül: a legtöbb EU-tagállamnak jelentősen nőtt a kereskedelme Oroszországgal a háború évében. Például Szlovénia 346 százalékkal, Luxemburg 262 százalékkal, Görögország 142 százalékkal, Ausztria 139 százalékkal, Ciprus 138 százalékkal növelte kereskedelmét a Putyin által vezetett, Ukrajnát tavaly februárban lerohanó állammal. Még

Franciaország, Hollandia, Spanyolország és Németország is bőven növelték kereskedelmi forgalmukat!

Ezen akadt ki ki a Magyarországot Orbán Viktor politikája, illetve az Oroszországgal való bárminemű kereskedelmi kapcsolat fenntartása miatt rendszeresen ekéző Guy Verhofstadt balliberális EP-képviselő. Az adatokhoz fűzött kommentárja így szólt: „Egy kép, amely mindent elárul. 9 szankciós csomag és a hatásuk kevesebb mint a nulla.

Oroszországot jutalmazzuk az ellenünk folytatott háborújáért.”

Szankciók, szankciók és újabb szankciók

Ezzel tehát a politikus elismerte: a szankciók nem működnek, hiszen a hatásuk „kevesebb mint a nulla”. Pedig karácsony másnapján még újabb közel-keleti szankciókat is követelt – ahogy arról a Mandiner is beszámolt.

„Afganisztán és Irán pokollá vált a nők számára” – fogalmazott. Hozzátette: „Az EU-nak külön külügyi tanácsot kellene összehívnia, hogy további szankciókkal sújtsa a rezsimeket. Nem törődnek a saját embereikkel, legalább meg kell mutatnunk nekik, hogy mi igen!”

Kérdés persze, a Politico kimutatásai tükrében az ukrán nemzeti színekkel boldog karácsonyt kívánó belga EP-képviselő továbbra is erőlteti-e majd az európai szankciók kiterjesztését további államokra.

Igaz, azt már korábban elismerte, hogy az Oroszországgal szembeni szankciós eszközöket is bővíteni akarta. Például 

Nemrég még árulózott is az EP-képviselő

De felmerülhetne akár az is, hogy Verhofstadt visszavonja a magyar miniszterelnök ócsárlását. Az Orbán Viktorral megjelent karácsonyi interjúban a kormányfő arról beszélt: „Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel, ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz.”

Ez volt az a mondat, amelyen a balliberális EP-képviselő annyira kiakadt, hogy múlt szerdai Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott: „Erre már nincsenek szavak… Orbán áruló!”

Nyitókép: AFP/ Anadolu Agency/ Via AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rókakoma1
2023. január 03. 11:56
A fogtündér azért szövegel, hogy elterelje magáról a korrupció gyanúját! Remélem, hogy nem ússza meg és börtönbe kerül!
formaegy
2023. január 03. 09:56
Verhofstadt= Hitler! Egy igazi vérbeli büdös elmebeteg gyilkos náci görény! Ennyi.
Vakfolt
2023. január 03. 09:51
"Egy kép, amely mindent elárul. 9 szankciós csomag és a hatásuk kevesebb mint a nulla. Oroszországot jutalmazzuk az ellenünk folytatott háborújáért." Ellenünk? Kinek a nevében beszél ez az ember? Az unió ellen Oroszország nem háborúzik, Ukrajna ellen visel háborút, illetve proxy volta miatt valójában az amcsikkal harcolnak. Szóval Verőhofó az amcsikért van! Sejtettük, de kedves, hogy végre beismeri, hogy nem az eu érdekeit nézi.
Performan
2023. január 03. 09:49
És most képzelje el mindenki, hogy Verhofstadt Orbánt dicsérő nyilatkozatot tesz. Mondjuk, hogy jól végzi a munkáját. Szerintem új választások lennének Magyarországon :-) Ellenségeink minket pocskondiázó kijelentéseire kár energiát pazarolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!