Rákos elváltozás miatt műtötték Joe Bident

2023. március 03. 22:42

A Fehér Ház orvosa szerint „minden rákos szövetet sikeresen eltávolítottak”.

2023. március 03. 22:42
null

A Joe Biden elnök mellkasáról múlt hónapban eltávolított bőrelváltozás bazálsejtes karcinóma volt – a bőrrák egy gyakori formája – közölte pénteken orvosa, hozzátéve, hogy további kezelésre nincs szükség – írta meg az AP.

Nyilatkozott a Fehér Ház orvosa

Dr. Kevin O'Connor, a Fehér Ház orvosa, aki régóta Biden orvosa, azt mondta, hogy

az elnök február 16-i rutinvizsgálata során. A 80 éves Biden O'Connor szerint „egészséges, életerős” és „alkalmas” arra, hogy ellássa fehér házi feladatait. O'Connor elmondta, hogy a Biden mellkasán történt eltávolítás helye „szépen begyógyult”, és az elnök a rutinszerű egészségügyi terv részeként folytatja a rendszeres bőrszűréseket. A bazális sejtek a rák leggyakoribb és legkönnyebben kezelhető formái közé tartoznak – különösen, ha korán észreveszik őket. O'Connor elmondta, hogy nem hajlamosak terjedni, mint más rákos megbetegedések, de megnőhetnek, ezért távolítják el őket.

A First Ladyt is rákkal műtötték nemrég

Jill Biden first lady januárban két rákos bőrelváltozást távolítottak el a jobb szeméből és a mellkasáról. Az Associated Pressnek adott múlt heti interjújában elmondta, hogy

A bazálsejtes karcinóma lassan növekvő rák, amely általában a bőr felszínére korlátozódik – az orvosok szinte mindig el tudják távolítani az egészet egy sekély bemetszéssel – , és ritkán okoz súlyos szövődményeket vagy válik életveszélyessé. Bidenék régóta a rák elleni küzdelem szószólói. Felnőtt fiuk, Beau 2015-ben halt meg agydaganatban.

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus
2023. március 04. 21:49
..előbb Bidennel el kell végeztetni minden disznóságot, amit csak lehet. Őt ugyanis nem lehetne felelősségre vonni eü okok miatt., ha repub. homok kerülne a gépezetbe
Előre66
2023. március 04. 14:36
Először úgy olvastam, hogy Rákosi elvtárs miatt...
Armageddon
2023. március 04. 11:41
Biden a 2021 januári beiktatását sem éri meg. Ezt egy vérjobbber f idióta írta itt még '20 novemberében. Jól kibacott veletek:)))
KBA98
2023. március 04. 11:00
A libsik ne itt éljék ki magukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!