Az aszfalthoz ragasztották magukat, így okoztak fennakadást a klímaaktivisták több német reptéren

2023. július 13. 15:54

A tüntetők a biztonsági kerítést átvágva jutottak be a létesítmények területére.

2023. július 13. 15:54
Last Generation Campaign at Düsseldorf Airport

Az Utolsó Nemzedék klímaaktivistái okoztak fennakadást a hamburgi és a düsseldorfi repülőtéren csütörtökön, miután a biztonsági kerítést átvágva bejutottak a létesítmények területére, és az aszfalthoz ragasztották magukat – közölték a hatóságok. A hamburgi repülőtér üzemeltetői a Twitteren azt írták: megszakadt a járatüzemeltetés, mert illetéktelenek tartózkodnak a reptér üzemi területén. Az Utolsó Nemzedék elmondta: az aktivisták a biztonsági kerítésen át jutottak be a létesítménybe. Egy rendőrségi szóvivő szerint a repülőtéren reggel hatkor szüntették be a járatüzemeltetést, miután kilenc ember bejutott a létesítmény területére, és közülük nyolcan az aszfalthoz ragasztották magukat. 

 

A reptér később közölte, hogy 9 óra 50 perckor helyreállt a közlekedés, és újra megnyitották a biztonsági ellenőrzőkapukat és a check-in pultokat. 

 

A reggel folyamán 17 leszálló és 19 induló járatot töröltek, és tíz érkező repülőt más repterekre irányítottak át. A repülőtér szerint a nap folyamán előfordulhatnak további járattörlések és késések. Az iskolai nyári szünet első napján ötvenezer utast és 330 repülőgépet vártak Hamburgba. 

Ezzel egy időben a düsseldorfi repülőtéren is hasonló akciót hajtottak végre. Itt hét aktivista okozott fennakadást, miután hozzáragasztották magukat a futópályához. A klímaaktivisták itt is a biztonsági kerítésen keresztül jutottak be a repülőtér területére. Tevékenységükkel jelentős fennakadásokat okoztak a reptér üzemeltetésében. Az Utolsó Nemzedék a Twitteren jelezte: a német kormány klímaválság területén megmutatkozó cselekvésképtelensége és törvényszegése ellen tiltakoznak. A klímaaktivisták korábban számos figyelemfelkeltő akciót szerveztek, és többször ragasztották magukat az aszfalthoz forgalmas területeken, vagy dobáltak meg étellel és itallal híres műalkotásokat.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DAVID YOUNG / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lipitloty
2023. július 13. 21:45
Egyszerűen változatlanul kellett volna működtetni a repteret. A szemetet elfújta volna a szél. Rohamosan csökkenne a hasonló próbálkozások száma.
Plebeius magnus
2023. július 13. 20:56
ÁÁÁÁH nem oda kellett volna szögelni, hanem körbekeríteni, lezárni mindent, elmenni kávézni, ebédelni, ügyet intézni. Kaki, pisi nagy úr!
Felhasználo74
2023. július 13. 19:00
Klima aktivisták mi …….. 😁 ragasztóval mi ? Az ugye nem kemikália ? Kidobott ruha utánna az ugye nem szennyez ? Gondolom gyalog mentek ? Ez egyszerűen képmutatás 😁
rszots
2023. július 13. 18:07
Ha odaragasztják magukat, akkor nem fújja le őket onnan egy repülő szele? Ki kellett volna próbálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!