Újabb frontot nyitott Ukrajna a nemzetközi politikában

2023. július 05. 08:57

Komolyan reagált az ukránok húzásra a grúz külügyminisztérium.

2023. július 05. 08:57
ZELENSZKIJ, Volodimir

A grúz külügyminisztérium „a diplomáciai kapcsolatok eszkalálódásának” nevezte Vlagyimir Zelenszkij javaslatát arra vonatkozóan, hogy a grúz nagykövetet Ukrajna küldje haza Kijevből. Az ukrán elnök július 3-án kommentálta így azokat az interneten közzétett fotókat, amelyeken Miheil Szaakasvili volt grúz elnök látható a börtönben.

Szaakasvili a  fotókon nagyon rossz állapotban látható, és Zelenszkij a fotók láttán azt nyilatkozta, hogy  „Oroszország most éppen a grúz hatóságok keze által akarja meggyilkolni az ukrán állampolgársággal is rendelkező Mihail Szaakasvilit”, majd felszólította a grúz hatóságokat, hogy szállítsák át Szaakasvilit Ukrajnába, kezelésre. Válaszul a grúz külügyminisztérium „mélységes aggodalmát” és sajnálatát fejezte ki, hogy Kijev ilyen „lépést tett egy baráti állam és nép ellen”. 

Az ukrán hatóságok döntése súlyos károkat okoz a két ország stratégiai kapcsolatainak, és közvetlen beavatkozást jelent egy szuverén állam belügyeibe” 

– áll a minisztérium közleményében. A minisztérium ugyanakkor hangsúlyozta Grúzia megingathatatlan elkötelezettségét Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. július 05. 20:09
Nehezen esik le a grúzoknak, hogy ukrajnának már az egész világ belügy.
vamonos
2023. július 05. 19:58
Hm, itt számít a kettős állampolgárság, a magyaroknál meg nem? Egy elítéltet át lehet adni Ukrajnának, hadifoglyokat Magyarországnak meg nem?
anonymtalan2
2023. július 05. 17:56
Hiába no! Az ukránok tudják, hogyan lopják be az emberek szívébe magukat. Az ukrán nyelvet az oroszból úgy gyártották, hogy minden magánhangzót kicseréltek "i"-re, majd még törölték a "kérem" és a "köszönöm" szavakat.
lyon-v-2
2023. július 05. 15:35
Felszólította ???? Jellemző....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!