Brutális földrengés rázta meg Marokkót, közelíti az ezret a halálos áldozatok száma (Galéria)

2023. szeptember 09. 12:07

Nincs magyar áldozata a marokkói földrengésnek.

2023. szeptember 09. 12:07
null

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje az éjszakai földrengésnek Marokkóban – tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t szombaton. Közölte: a nagykövetség folyamatosan veszi fel a kapcsolatot a Marokkóban élő vagy utazás céljából az országban tartózkodó magyar állampolgárokkal, megadva nekik minden lehetséges segítséget és információt.

Valamennyien jól vannak, már biztonságos helyen tartózkodnak”

– fogalmazott Paczolay Máté. Hozzátette: az elkövetkező időszakban továbbra is szoros kapcsolatban maradnak a marokkói külügyminisztériummal és a mentésben résztvevő hatóságokkal.

Novák Katalin részvétét nyilvánította az éjszakai marokkói földrengésben elhunytak miatt Novák Katalin köztársasági elnök VI. Mohammed marokkói királynak és családjának, valamint az ország népének az X (korábban Twitter) platformon szombaton közzétett üzenetében. 

Mélységesen megdöbbentettek a Marokkóból érkező lesújtó hírek, hogy a földrengés több száz ember halálát okozta és nagyon sokan elveszítették az otthonukat" 

– írta az államfő. Hozzátette: imádkozik az áldozatok családjaiért ezekben a tragikus pillanatokban. Novák Katalin X-üzenetében erőt kívánt a mentési munkálatokhoz. Marokkót péntek éjjel rázta meg 7-es erősségű földrengés, az áldozatok száma már meghaladta a hatszázat.

Az AP hírügynökség szerint a halálos áldozatok száma meghaladta magyar idő szerint délre a 800-at. 

A képre kattintva nézheti meg galériánkat:

 

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
goldie-2
2023. szeptember 09. 15:28
Genusnextgen szemét egy ember vagy!
mandiren
2023. szeptember 09. 13:07
Na, az ilyen estekre kell a nemzetközi összefogás meg az euró százmilliárdok nem fegyverekre és egy náci rezsim fenntartására.
pollip
2023. szeptember 09. 12:30
Megyünk segíteni a romok alatt maradtak mentésére?
Genusnextgen
2023. szeptember 09. 12:22
Remélhetőleg kihozzák az összes magyart, wehehe:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!