Hoppá: jön a fizetős Facebook és Instagram az EU-ban!

2023. október 03. 18:06

A Meta havidíjat szedne a reklámmentes alkalmazáshasználatért.

2023. október 03. 18:06
Social Media And Apple Apps Photo Illustrations

A Facebookot és az Instagramot is magában foglaló Meta vállalat azt találta ki, hogy fizetőssé teszi a két közösségi felület használatát azok számára, akik nem hajlandóak elfogadni a személyre szabott reklámokat – írja a Wall Street Journal.

Az Instagram telefonos használata havonta 14 dollárba (ötezer forint), a két alkalmazás együttes használata asztali gépen pedig 17 dollárba (6500 forint) kerülne.

A Meta ezzel az EU azon szabályozását próbálja kijátszani, ami korlátozná, hogy személyre szabott hirdetéseket jelenítsenek meg az európai felhasználók eszközein, ami a cég első számú bevételi forrása. 

A vállalat több uniós szereplővel egyeztetett a tervről, amelyet reményeik szerint a következő hónapokban útjára is tudnak indítani.

Amennyiben sikerül, az azt jelentené, hogy az EU-s felhasználók választhatnának: vagy továbbra is ingyenesen, személyre szabott hirdetésekkel használják az Instagramot és a Facebookot, vagy fizetnek a szolgáltatások hirdetésmentes változataiért.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Same
2024. február 05. 18:15
Be kellene inkább tiltani. Minek?!
istvanpeter
2023. október 04. 11:41
Mondjuk a Meta és társai a gondolat- és véleményszabadság legnagyobb ellenségei és bele vannak bolondulva az idétlen reklámokba.
Ekrü
2023. október 03. 23:18
Hát, ha tényleg fizetős lesz, a fiatalokat le is húzhatják a listáról. A Facebookot már eddig sem nagyon használták, de fizetni az Instáért sem fognak, hisz ott van nekik a TikTok...
bodrigyuri
2023. október 03. 23:16
Hoppá! Ma folytatódott a Schadl-Völner per. Felmerült Jucus neve is a Karmelitával. Krausz Ferenc meg fizika Nobelt kapott. Kiderült, hogy ki a zsideszes pedó. Nermédia helyett...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!