Az Európai Bizottság leállítja a hirdetéseket az X közösségi oldalon

2023. november 17. 20:47

Azzal az indokkal, hogy az „elmúlt hetekben a dezinformáció és a gyűlöletbeszéd riasztó mértékű növekedését tapasztalták.”

2023. november 17. 20:47
Tech Illustration Images

Az Európai Bizottság pénteken közölte, hogy leállítja hirdetéseit a X – korábban Twitter – internetes közösségi oldalon, azzal az indokkal, hogy az „elmúlt hetekben a dezinformáció és a gyűlöletbeszéd riasztó mértékű növekedését tapasztalták.”

Johannes Bahrke, a brüsszeli testület szóvivője azt mondta: 

Azt tanácsoltuk a szolgáltatóknak, hogy tartózkodjanak a hirdetésektől ezen a közösségi platformon, mivel aggályaink vannak azzal kapcsolatban, hogy a tartalmak nem megfelelő kontextusban jelennek meg, ami befolyásolja kommunikációnk és üzeneteink hatékonyságát”.

Bahrke hozzátette, hogy egyelőre az X érintett csak az ügyben. Leszögezte azt is, hogy az Európai Bizottság nem hagyja el a közösségi webfelületet.

A bizottság októberben hivatalos információkérést küldött a vállalatnak, és választ vár arra, hogy az Európai Unióban terrorszervezetként nyilvántartott palesztin Hamász október 7-i izraeli támadásához kapcsolódó illegális tartalmak és dezinformációk kezelése megfelel-e a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabálynak. Ez a jogszabály a világ első olyan, a digitális területet szabályozó rendelete, amely uniószerte elszámoltathatóvá teszi a digitális vállalkozásokat a platformjaikon közzétett tartalmakért.

(MTI)

Nyitókép: Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP
 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2023. november 18. 06:27
A libsik rettegnek a szólásszabadságtól. A hideg rázza ki őket, ha a véleményüket mások is elmondhatják. Hát vergődnek is cenzúrával, megbélyegzéssel, hazugságokkal, mert értelmes érveik nincsenek a legfőbb ellenségükkel szemben, ami a valóság.
5m007h 0p3ra70r
2023. november 18. 05:20
Irgum burgum!
fatman
2023. november 18. 00:09
helyes, akkor nincs semmi baj, ha magyar állami cégek csak jobboldali médiában hirdetnek, ugye? fasszopók! _I_
elfújta az ellenszél
2023. november 17. 23:28
De hát nem pont arról szól a ''médiaszabadság'' törvénytervezet, hogy a hirdetéseket arányosan kell elosztani a médiaszolgáltatók között? Felköptek és most aláállnak Brüsszelben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!