Egy véletlenül arra síelő orvos mentette meg a magyar fiatal életét a Tátrában

2024. január 28. 22:43

Gyorsan érkezett a segítség.

2024. január 28. 22:43

Súlyos balesetet szenvedett egy ütközést kikerülő 23 éves magyar síelő, akihez riasztani kellett a hegyimentőket az Alacsony-Tátrában. Óriási szerencséjére arra siklott egy lengyel orvos, aki rögtön a segítségére sietett a pórul járt fiatalembernek – írja a Paraméter.

A beszámoló szerint az esés közben, vélhetően a síléc éle miatt mély sebet szerzett a balesetet szenvedett síelő. Sok vért vesztett, de az orvos gyorsan készített egy nyomókötést a lábára.

A hegyimentők végül annyira levitték a hegyről a sérültet, hogy le tudjon mellé szállni a mentőhelikopter. A síelőt végül a liptószentmiklósi kórházba szállították. Az állapota stabil.

Fotó: illusztráció

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2024. január 29. 20:31
magyarokat be se szabadna engedni a sipalyakra sielni nem tudnak, es sokszor reszegen probalkoznak + hangosak mint a cikanyok jobb oda jarni, amire nem telik nekik, pl. franczia alpok
agglomeracioskarrieristaadocsalopolgar
2024. január 29. 06:45
Már megint az alföldi parasztgyerek hegymászóst játszik....
snfbvksan
2024. január 29. 03:15
A síelés kiemelkedően veszélyes sport. Bár sportnak igazából csak a nem veszélyes sífutás tekinthető. Schumacher sérülés nélkül végigcsinálta a F1 karrierjét, aztán a sípályán tette tönkre magát.
hegyivadász
2024. január 28. 23:50
Elég szerencsétlenül eshetett szegény! Ilyet még nem is hallottam, hogy a saját sí éle ennyire megvágott volna valakit. De nyilván az én tapasztalataim messze nem reprezentatívak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!