Nincs vége a Musk által megvásárolt Twitter kálváriájának

2024. január 03. 07:09

Szakértők szerint 2023 rázós év volt az X és hirdetői számára.

2024. január 03. 07:09
null

A Fidelity befektetési alap szerint a tulajdonosváltás óta 71 százalékban vesztett az értékéből a világ egyik legnépszerűbb közösségi oldala, az X  – írta meg a Business Insider.

Elon Musk 2022 októberében 44 milliárdért vásárolta meg a platformot. Májusban a Fidelity becslése szerint X értéke mindössze 15 milliárd dollár volt, ami egyharmada annak, amit korábban Musk fizetett.

A hirdetői bojkott „megölheti a céget”

Júliusban Musk egy X-bejegyzésben azt mondta, hogy a vállalat durva pénzügyi helyzetben van a reklámok hatalmas visszaesése miatt. 

Még mindig negatív cash flow-ban vagyunk, a hirdetési bevételek 50 százalékos csökkenése és a súlyos adósságterhelés miatt

– írta Musk.

Novemberben pedig olyan cégek, mint a Disney és az IBM visszavonták hirdetéseiket az X-től, miután Musk a vádak szerint támogatott egy antiszemita bejegyzést. Musk később bocsánatot kért az bejegyzésért, de emellett keményen be is olvasott a hirdetőknek a cég bojkottálásáért. Azonban később elismerte, hogy a hirdetői bojkott „megölheti a céget”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Jonathan Raa / NurPhoto via Getty Images

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2024. január 04. 20:25
Azért abban van némi csavar, hogy a zsidóirtás mentegetésébe szügyig beleálló wokeshevik multik éppen egy antiszemitának kinevezett bejegyzés indokával bojkottálják az X-et.
powerage
2024. január 03. 17:08
A twitter sosem volt üzleti vállalkozás, mindig is inkább véleménybefolyásoló platform volt, amit állami pénzekkel tömtek ki. Most kezd odaérni a valós értékéhez, miután Musk canossa-járása a kibuc gyerekágyánál nem hozta az elvárt tetszésindexet.
calen
2024. január 03. 10:39
Szépet korrigált az árfolyam. Bármiféle biztató jel felteheti a céget a befektetők térképére. Azt persze még ki kell várni.
Csendesgyöngy
2024. január 03. 09:44
Szerintem még ne sirassuk Elon Muskot, valahogy ki fogja heverni ezt a veszteséget is. "Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere az idén (2023). A Tesla és az X vezérének vagyona 92 milliárd dollárral, 229 milliárd dollárra gyarapodott a Bloomberg Billionaires Index szerint. Elon Musk júniusban szerezte vissza a világ leggazdagabb embere címet Bernard Arnault francia luxusmágnástól."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!