Nyolc hónap után szabadon engedtek egy galambot, amelyről azt gyanították, hogy kínai kém

2024. február 01. 06:15

A galamb szárnyán lévő kínai írásjelek nyolc hónap fogságot eredményeztek az állat számára.

2024. február 01. 06:15
Pigeon in Paris

A The Telegraph értesülése szerint Mumbaiban nemrég szabadon engedtek egy galambot, amelyről korábban azt gyanították, hogy Kínának kémkedett.

A rendőrség szerint a madár lábához két gyűrű volt kötve – egy rézből és egy másik alumíniumból –, és mindkét szárnyának alsó oldalára kínai betűkkel írt üzenetek voltak írva.

A rendőrség nyolc hónap után ejtette a vádat, miután kiderült, hogy a galamb korábban tajvani versenyeken vett részt, és feltehetőleg véletlenül repült Indiába.

A Bai Sakarbai Dinshaw Petit Állatkórház jó egészségi állapotban engedte szabadon a galambot, miután erre engedélyt kapott a rendőrségtől.

***

Nyitókép: Owen Franken / Getty images

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2024. február 01. 21:58
"A rendőrség szerint a madár lábához két gyűrű volt kötve – egy rézből és egy másik alumíniumból –, és mindkét szárnyának alsó oldalára kínai betűkkel írt üzenetek voltak írva." Hmmm. És mi volt a szárnya alá írva? :D Én mindent elhiszek, de amikor Ursula von der Pfizer sms-ben köt millió dolláros szerződést, akkor ebben a globalizált világban ez a galambbal való üzengetés elég Rákosi-szagú gyanúsítgatás…
Gonella
2024. február 01. 16:33
pigeon made in china made by huawei. hu! a kínaiak már a galambdúcban vannak!
2024. február 01. 10:54 Szerkesztve
ő egy igazán galamblelkű kém volt pedig. Szegény, jól meghurcolták. Remélem fellebbez majd a hágai nemzetközi bíróságon!! #WESTANDFORPIGEON #PIGEONLIVESMATTER #PIGEONTOO
kafabatka
2024. február 01. 09:47
Tehát Galamb elvtárs eddig hallgatott a hallgatás jogát fenntartva,illetve azt szajkózta,mivel több madárnyelven is kommunikál,hogy ő ártatlan. A Kínai Kommunista Párt meg közbenjárt érdekében. Gondolom így volt,és meghallgatásra talált. Ha bűnösnek találtatik,átnevelő intézetbe kerül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!