A késes támadás után megerősítették a zsidó létesítmények védelmét Zürichben

2024. március 03. 19:39

Közben az elkövetőt elfogták.

2024. március 03. 19:39
null

Ortodox zsidót sebesítettek meg életveszélyesen késsel szombaton este Zürichben, a feltételezett elkövetőt, egy 15 éves svájci állampolgárt pedig elfogták – közölte vasárnap az alpesi állam rendőrsége.

Ezt is ajánljuk a témában

A kantoni rendőrség és a fiatalkorúak büntetőügyeivel foglalkozó ügyészség minden irányba nyomoz és nem zárják ki egy kifejezetten antiszemita indíttatású bűncselekmény lehetőségét sem” – ismertették a hatóságok.

Az áldozat egy 50 éves férfi. A rendőrséget szombat este riasztották egy összeszólalkozáshoz, amelyben többen is érintettek voltak. A vita, illetve a bűncselekményhez vezető események tisztázása még tart.

Jehuda Spielman, a zürichi zsidó közösség vezetője az X-en arról számolt be, hogy a megtámadott férfi állapotát sikerült stabilizálni. Jonathan Kreutner, a zsidó közösség főtitkára a svájci televízióban nyilatkozva megdöbbenésének adott hangot. „Nagyon ritka, hogy zsidók elleni tettleges támadásokig fajuljon a helyzet Svájcban. Egy ilyen eset valóban új távlatot jelent” – tette hozzá.

A rendőrség a történteket követően megerősítette a zsidó létesítmények védelmét Zürichben.

(MTI)

Nyitókép: X, képernyőfotó

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. március 04. 11:32
Megkarcolnak egy zsidót Zürichben, miközben a zsidók belelőnek egy menekülttáborba Gázában, ami több tucat halálos áldozattal jár. Vajon melyikről ad hírt a mandi?
rockercicc
2024. március 04. 11:04
Kár, hogy nincs halálbüntetés! Az arab gecit simán fel kéne kötni, a többi meg takarodjon vissza a sivatagba!
Kormánypárti2
2024. március 04. 06:45
Yogállam.
alexandrosz-2
2024. március 03. 22:03
Fosnak a zsidók és a csicskáik. Helyes. Van rá okuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!