Az ukrán vezérkari főnök tudja, mivel kerekedhetnek felül az oroszokon

2024. március 19. 19:52

Az erősítés a levegőből érkezhet.

2024. március 19. 19:52

A nyitókép illusztráció. Fotó: Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka a drónok fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta. Szirszkij úgy véli, így érhető el előny az orosz erőkkel szemben. 

A főparancsnok Telegramon tett nyilatkozatában – amelyet Vadim Szuharevszkij helyettesével való találkozót követően adott ki – az aszimmetrikus megoldások felé való nyitottságáról beszélt. Célja, hogy ezeknek az eszközöknek a használatával minőségi előnyt szerezzenek a létszámfölényben lévő orosz hadsereggel szemben – idézte a Reuters.

A konfliktusban mindkét fél által egyre inkább használt drónok 

új típusú lehetőséget biztosítanak a katonai, energetikai és közlekedési infrastruktúra elleni támadásokra. 

Ez a változás különösen fontos Ukrajna számára, tekintettel arra, hogy Moszkva fokozatos katonai előnyre tesz szert a harctéren.

A drónok előnyt biztosíthatnak Ukrajnának

A lap katonai elemzőket is idézett, akik szerint a dróntechnológia jelentős előnyt biztosíthat Ukrajnának, figyelembe véve a hagyományosabb fegyverek hiányát. Ugyanakkor Oroszország drónipara is dinamikusan fejlődik – hívták fel a figyelmet a cikkben.

Ezt is ajánljuk a témában

Az összeállításben az áll, hogy az elmúlt időszakban Ukrajna több sikeres dróntámadást hajtott végre Oroszországon belül, többek között olajfinomítók ellen, amelyek jelentős kiesést okoztak a termelőkapaictásokban. A Krím-félszigeten végrehajtott támadások után pedig az orosz védelmi minisztérium ígéretet tett arra, hogy megvédi fekete-tengeri flottáját a további támadásokkal szemben.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­­l­­á­­­n­­y­o­­k­­ ­v­­­á­r­­­n­a­k­­­ ­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
lendvaiildiko
2024. március 20. 06:36
Elő a csodafegyverrel!
cicologus
2024. március 19. 22:39
játékterem szinvonal.
Dorset Naga
2024. március 19. 22:13
Minden náci valami csodafegyverben bízik. Pedig az az asztal fiókjában van, csak időben kell a konzekvenciák levonása után használni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!