Döntött a bíróság: hiába csapott le a brüsszeli karhatalom, szerdán Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki is felszólal

2024. április 17. 07:18

Minden más korábbi hírrel ellentétben szerdán folytatódhat a NatCon konferencia.

2024. április 17. 07:18
National Conservatism Conference In Brussels

Nyitókép: Omar Havanna / Getty Images

Ahogy korábban megírtuk, hatalmas nemzetközi botrányt okozott, hogy kedden egy végzés alapján blokád alá vont a belga rendőrség a békepárti és migrációellenes NatCon konferencia helyszínét.

A rendőri intézkedésről készült videót itt tekintheti meg:

Így reagáltak a közszereplők a botrányra

A brüsszeli rendőrség azért hatolt be a konzervatív rendezvénynek otthont adó helyszínre, hogy kézbesítse azt a bírósági végzést, amely a konferencia befejezését követeli a közbiztonság veszélyeztetése miatt.

Utoljára a kommunizmus alatt tapasztaltuk ezt, amikor szamizdatokat kellett használni

– reagált Orbán Balázs a brüsszeli eseményekre.

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója az ügyre reagálva azt írta a közösségi oldalán, hogy „egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort.

A brüsszeli NatCon konferencia helyszínén nyilatkozott a Mandinernek Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója, aki elmondta, hogy „mindent megtesznek a helyi baloldali erők, hogy ellehetetlenítsék az eseményt”

A brüsszeli baloldali politikai elit és a szélsőséges antifa megpróbálja ellehetetleníteni a konzervatív, szuverenista, migrációellenes hangokat

– tette hozzá Szalai.

Az antifa vonulásáról már egyre több fotó terjed. Ez a fotó: SIMON WOHLFAHRT / AFP

Döntött a belga bíróság

A mai napon azonban komoly fordulat történt az ügyben. A neves izraeli történész, Yoram Hazony a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a belga bíróság hivatalosan is megsemmisítette a konferencia leállításáról szóló végzést. A konferencia szervezői még tegnapi napon bíróságon támadták meg a baloldali polgármester rendeletét. Ennek eredménye lett a mai döntés.

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon) megnyerte a jogi csatát, miután a belga bíróság megsemmisítette a konzervatív konferencia leállításáról szóló végzést. Köszönöm ADF !

– írta a közösségi oldalán a konzervatív történész.

Bár a jelek szerint komoly erők sorakoztak fel emellett és sokan szerették volna, a NatCon konferencia minden más korábbi hírrel ellentétben folytatódik, nem is akármilyen előadókkal.

A szerdai napon Orbán Viktor és Mateusz Morawieczki is felszólal.

Yoram Hazony bejegyzését itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bosszanto
2024. április 17. 17:23
Mindig is a szolasszabadsag hive voltam, mint szuletett demokrata. Ezert is akaszt ki, ha tulbuzgo hivatalnokok, polgarmesterek letiltanak rendezvenyeket, vagy csak siman nem engedik helyszinhez jutni azokat az eloadokat, politikusokat, zeneszeket vagy stand-up-osokat, akik nem a nekik megfelelo politikai oldalhoz tartoznak! Ez mar tenyleg surolja a diktatura fogalmat...
irmag2
2024. április 17. 15:45
A bíróság alapvető mintát adott az unió működéséhez, az éjszaka, a sötétség kell ahhoz, hogy emberi aggyal kezdjenek gondolkodni. És ezek az óraátállítással foglalkoznak?
nempolitizalok-0
2024. április 17. 14:25
Ezzel az elhallgatási kisérlettel a libsik igen rendesen mellényúltak. A libsiknél is az működik mint a bolsiknál, funkcionáriusaim megkérdőjelezésével a rendszert kérdőjelezi meg, tehát be kell tiltani, hiszen a rendszert támadja. Euroszkeptikus. Csakhogy libsik ez a szemlélet az ami diktatórikus. Ráadásul demokráciában nem is nagyon működik, hiszen egy demokráciában a kiigazítást elvégző elemek is ott vannak, ahogy itt is, a szólásszabadság felűlírta átlátszó, mellesleg elég gyenge, betiltás melletti érveiteket. Amit egyébként nem értek, hogy az átlag libsi nem fogja fel, a demokráciának pártja vesztese is lehet, de nyertese is, hiszen a libsi konferenciákat sem lehet betiltani, ugyanaz a bírói döntés megvédi őket is. Egy libsi túlhatalom meg fogja engedni később a nem libsi túlhatalmat is. Most én nem arra apellálok, hogy a libsi liberális, mert szerintem nem is lenne akkor libsi, hanem csak a józan eszére.
5m007h 0p3ra70r
2024. április 17. 13:11
Közben kiderült, hogy nemcsak a helyszínt tologatták. Hanem több szállodát is megfenyegettek, ha a résztvevőket és a vendégeket el merik szállásolni, akkor annak következményei lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!