Ennek a magyar szervezetnek adományozza Karikó Katalin a Nobel-díjjal járó összeget

2024. április 17. 09:11

Egy komoly oktatási intézményről van szó.

2024. április 17. 09:11
"Che Tempo Che Fa" TV Show

Nyitókép: Stefania D'Alessandro / Getty images

Karikó Katalin a Szegedi Tudományegyetemnek adományozta az mRNS-vakcinál kifejlesztéséért kapott Nobel-díja mellé járó tetemes pénzjutalmat – írta meg a HVG.

Korábban Karikó is ennek az egyetemnek a padjait koptatta, még a 70-es években.

A pénzből emellett a magyar kutató bejelentette, hogy új egyetemi díjat alapít, JATE-díj néven. A díj neve az egyetem egyik jogelődjére, a József Attila Tudományegyetemre utal. A tervek szerint minden évben az egyetem legkiemelkedőbb eredményét elérő kutató-oktatója, illetve diákja fogja majd megkapni azt.

Az anyagi támogatás mellett Karikó Katalin az egyetemnek adományozta magát a Nobel-díját is, pontosabban annak három hiteles nemesfém-másolata közül az egyiket.

A díj a későbbiekben a kutató pályáját bemutató egyetemi kiállításon lesz majd látható.

***

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karakter-2
2024. április 17. 21:19
"Új utat nyitott a tudománynak." --- Ha így van, az emberiség elveszett. Amit Karikó csinált, az elbizakodott, magát istennek képzelő ember tette. Az mRNS a szervezetünkben pillanatok alatt lebomlik. Ez évmilliók alatt alakult így, és így van jól. Ördögi ötlet volt stabilizálni. És ördögi ötlet volt nanolipiddel beborítani. Az mRNS vakcina teljesen alkalmatlan egészséges emberek (átlagpopuláció) oltására. A genetikai anyagunkat nem manipulálhatjuk felelőtlenül.
SzkeptiKUSS
2024. április 17. 18:49
Sok ember életét fogja megmenteni a szabadalmuk. Új utat nyitott a tudománynak. Minden gyógyszernek van és lesz mellékhatása, még a hit alapon szedett táplálékkiegészítőknek is. A felajánlott támogatás pedig sokkal több, mint gesztus! Köszönet érte.
KBA98
2024. április 17. 16:30
Undorító némber!
karakter-2
2024. április 17. 12:05
Japánban több tízmilliós populáción végzett felmérés igazolja, hogy az mRNS vakcina többlethalálozást okoz (magyarul gyilkol). és növeli a rákos betegségekben meghaltak arányát is. https://www.youtube.com/watch?v=onww2X-ecfg Szomorú, de jelenleg ezek a tények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!