Kijózanító üzenetet kapott Zelenszkij az EU-tól

2024. április 17. 07:26

Josep Borrell szerint Ukrajnát nem tudják úgy támogatni, mint Izraelt, mert ott nincsenek nyugati bázisok.

2024. április 17. 07:26

Nyitókép: MTI/EPA

Az oroszhirek.hu arról ír, hogy a Nyugat nem tud ugyanolyan segítséget adni Ukrajnának, mint Izraelnek, mert a feltételek különbözőek – ezt  Josep Borrell, az EU diplomáciai vezetője jelentette ki az uniós külügyminiszterek videokonferenciája után.

Hangsúlyozta: 

„Az Izrael elleni iráni támadások Franciaország, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Jordánia katonai bázisai felett történtek. Ezek az országok tehát önvédelemből reagáltak.

 Ukrajnának azonban nincsenek ilyen bázisai. Ezért nem tudunk ugyanilyen segítséget nyújtani: a körülmények teljesen mások” – mondta.

Hozzátette: „Még ha lennének is eszközeink, nem tudnánk 24 óra alatt ilyen kupolát építeni Ukrajna számára”.

„Moszkva többször is azt hangoztatta, hogy a nyugati katonai segítség nem jelent jót Ukrajnának, és csak meghosszabbítja a konfliktust,

a fegyverszállítmányok pedig az orosz hadsereg legitim célpontjává válnak” – jegyzi meg a portál.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P_F_Juli
2024. április 17. 14:02
"Josep Borrell szerint Ukrajnát nem tudják úgy támogatni, mint Izraelt, mert ott nincsenek nyugati bázisok." „Még ha lennének is eszközeink, nem tudnánk 24 óra alatt ilyen kupolát építeni Ukrajna számára”. Most közelítette meg Zelenszkij ujja az éjjeliedény tartalmát. De csak akkor fog észbe kapni, amikor már maga az edény tartalma is kicsordul.
nagycsaba
2024. április 17. 11:53
nyugati fegyverszállítmányok? 1 lövés https://youtu.be/YTeSLWkOL40?si=6M84zN_QvqdwuB28
nagycsaba
2024. április 17. 11:53 Szerkesztve
..
szabadabb
2024. április 17. 09:22
Egyáltalán miért kell ukrajnát támogatni? Hogy mi is mehessünk egy kört a "szopó rollerrel"? Miért kell nekünk is támogatni ezt a vesztes (hazug) hazaáruló zselépatkányt? Aki elzárja a gázt, eláraszt dömping gabonával, magyarokat erőszakol a frontra, elszipolyozza az EU-s pénzeket, elzár minkez Orosz nyersanyagoktól, terrorbombázza a szomszédját és békét vár?... ( 8 év kötél a zselének! )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!