„Lelőttem a kutyám” – háziállata megölésével sokkolt a dél-dakotai kormányzó

2024. április 27. 13:33

Kristi Noem republikánus kormányzó, Donald Trump egyik potenciális alelnökjelöltje, életrajzi könyvében részletesen elmeséli, miként lőtte le az engedetlen családi kutyájukat.

2024. április 27. 13:33

Kristi Noem dél-dakotai republikánus kormányzó hamarosan megjelenő életrajzi kötetében arról ír, hogyan lőtte le a kutyáját egy vadászat után – számolt be a The Hill.  A könyvben részletesen kifejti, hogy egy vadászat során miként gerjedt haragra „Tücsök” nevű drótszőrű német vizslájának a viselkedése miatt. 

A 14 hónapos eb állítólag megzavarta a fácánvadászatot. 

A politikus leírja: azért vitte el Tücsköt a vadászatra, mert az remélte, hogy ott majd tanul az idősebb kutyáktól, de az eb elrontotta a vadászatot, mert „kergette a madarakat és remekül szórakozott közben.” Hazafelé a kutya megszökött és megtámadta egy helyi farmer csirkéit, mikor Noem megpróbálta megfogni, Tücsök odakapott. A politikus írt egy csekket a családnak, s segített eltakarítani a széttépett csirkéket. 

„Utáltam azt a kutyát” – írta Kristi Noem hozzátéve, hogy az eb láthatóan nevelhetetlen, veszélyes és vadászkutyának alkalmatlan állat volt. „Abban a pillanatban tudtam, hogy el kell altatni” – fűzte hozzá. Ezután Tücsköt egy gödörhöz vezette a birtokán, és lelőtte, amiről azt írta, hogy „nem volt kellemes munka”, de „meg kellett tenni.”

Noem nemcsak a kutyával végzett, a könyvben arról is beszámol, hogy szintén lelőtt egy „undok” kecskét, aki állandóan üldözte a gyerekeit. 

Noem egyébként kritikus magával szemben: „Lehet, ha jobb politikus lennék, nem írtam volna meg ezt a történetet.” Egy X-en közzétett üzenetben pedig azt írta: szereti az állatokat, de egy farmon előfordul olyan,  hogy idő előtt meg kell szabadulni egy jószágtól.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. április 28. 18:19 Szerkesztve
Jól tette. Nem a kibaszott buta, engedetlen génhibás eb tartja az embert, hanem forditva. Kecske detto.
wasabi
2024. április 28. 03:10
Aki lelövi a társát, aki rá van bízva, az bármit megérdemel.
wasabi
2024. április 28. 03:00
Leszarom, a kutya az emberre van bízva, neki kell vezetnie és tanítani, az ő felelőssége.
wasabi
2024. április 28. 02:57
Az ember soha nem öli meg a kutyáját, akit szeret. Aki ilyet tesz, az nem ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!