Óriásit megy a román ortodox pap: A szexuális erőszak áldozatainak is börtön jár!

2024. április 20. 15:15

Szerinte a szexuálisan bántalmazott lányok „nem teljesen ártatlanok”.

2024. április 20. 15:15
null

Nyitókép: Facebook

Nicolae Tănase, egy Prahova megyei faluban szolgáló ortodox pap egy konstancai konferencián arról beszélt, hogy a szexuálisan bántalmazott lányok „nem teljesen ártatlanok”, sőt egyenesen börtönbüntetéssel kellene sújtani őket. A Román Ortodox Egyház szóvivője, Vasile Bănescu elítélte Tănase szavait – számol be róla a News.ro.

A pap egész pontosan úgy fogalmazott, hogy „a csinos lányok vonzzák a fiúkat, aztán a fiúk börtönbe kerülnek, mert bántották a lányokat. De a lányok sem éppen ártatlanok ebben, őket is felelősségre kell vonni. Ha a fiút hat év börtönnel sújtják, a lány kapjon három-négy hónapot. 

Mert a fiú nem magától, hanem azért kötött belé, mert a lány különleges módon hatott rá.

A Román Ortodox Egyház szóvivője, Vasile Bănescu Facebook-oldalán hosszan kifejtette minderről a véleményét, mondván, ez egy kiváló példája annak a barbár módon klerikalizált „gondolkodásnak”, amely „állig fel van fegyverkezve az ész, a szelídség és a teológia ellen (…) Miközben a kereszténység lényege éppen a szabadság, szeretet, öröm. A felelős szabadság, az önzetlen szeretet, a találkozás és a feltámadás öröme.

Tănase szintén a közösségi médiában reagált. Szerinte szavait kiragadták a kontextusból, ő csak azt mondta, hogy nemi erőszak esetén a bíróságnak „interdiszciplináris bizottság vizsgálatát kellene kérnie, hogy felmérjék az áldozat szerepét is, mert „a cél nem az, hogy az erőszaktevő éveket töltsön börtönben, hanem az, hogy elkerüljék az ilyen helyzetet. A büntetés pedig természetes következménye annak, ha az áldozatot is bűnösnek találják”.

 

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­n­­y­o­­­k­­ ­­­v­á­­r­­n­­­a­­­k­­­ ­­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
NorthernOutlaw
2024. április 21. 12:51 Szerkesztve
De mindenekelőtt az ilyen papokat is be kell baszni a böribe.
lendvaiildiko
2024. április 21. 08:46
connorj magvas gondolataihoz - "A patriarchátus véget ért, egy új korszak kezdődött. Ez a női vezetésű társadalom korszaka."- Ez látszik is a világon. Nézz rá urzula szopott gombóc frizurájára, beton mosolyára, egy számmal kisebb zakójára, aki úgy megy, mintha egy istennő, karót nyelt, belevezeti Európát a iii. világháborúba, a iv. nagy birodalom megteremtésén dolgozik és a szólásszabadság korlátozása a Brezsnyev pangás időszakát idézi. Nem a tehetség számít, hanem az, hogy nő. Eva Kaili, Roberta Metsola, Vera Jurova, Sarghentini, a lúd ésszel megáldott Baerbock, Nancy Fraser, Vadai Ági, Gurmai Zita, a visító Szabó Tímea, a szénát lapátoló Szabó Rebeka, Dobreva, a kócosnő Kinga Gönczová, Bangóné Borbéjj Ildikó, a kis Kunhalmi. Mint ahogy kétség kívül voltak kiváló politikusnők, Golda Meir, Margareth Thatcher. A kvótanők uralkodnak, gazdasági hanyatlás társadalom szövete szétzilálódása jellemző napjainkra. A muzulmánok isteni parancsra viszont benépesítik a hitehagyottak földjét.
Patika
2024. április 21. 07:56
Ez fél, hogy az áldozatai feljelentik őt is. Gyerekek a bácsit nem kell meglincselni, elég a farkát levágni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!