Veszélyes drónokra találó technológiát tesztel az FAA

2015. október 10. 13:49

Az Amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) egyelőre nem tudja kezelni az engedély nélküli drónok problémáját. A héten az egyik drónoperátort, az illegális repüléseket végrehajtó SkyPan Internationalt 1,9 millió dollárra büntették.

2015. október 10. 13:49
Rich McCormick

Az Amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) egyelőre nem tudja kezelni az engedély nélküli drónok problémáját. A héten az egyik drónoperátort, a gépeivel New York és Chicago között illegális repüléseket végrehajtó SkyPan Internationalt 1,9 millió dollárra büntették. A jövőbeni hasonló repülések megfigyelése, a drónok és repülőgépek összeütközésének elkerülése céljából hamarosan tesztelni kezdenek egy új technológiát, amely segít azonosítani a repülőterekhez közel repülő drónok működtetőit.

John Mengucci, a technológiát szolgáltató cég elnöke elmondta, hogy megoldásuk lényege a drón és az irányító közötti rádiójelek figyelemmel kísérése. Ezek alapján passzívan detektálják, azonosítják és követik a járművek működtetőit.

Mivel a pilóták egyre több drónt látnak repülés közben (2014 és 2015 augusztusa között megduplázódott a számuk), az FAA szerint nagyon nehéz megállítani az engedély nélkül üzemeltetett járműveket. A legnagyobb kihívás a működtető lokalizálása.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!