Tanulóprogram jelzi előre, hogy mit csinálunk

2015. október 13. 21:41

Georgia Tech kutatók speciális mélytanulás-módszerével előrejelezhető az okostelefon-felhasználó napi tevékenysége.

2015. október 13. 21:41

Georgia Tech kutatók speciális mélytanulás-módszerével (deep learning) előrejelezhető az okostelefon-felhasználó napi tevékenysége. A módszer "lelke" a telefon kamerája, végeredménye pedig a Sirinél hatékonyabb, alkalmasint az egészségünket vigyázó személyi asszisztens lehet.

A kamera hat hónap alatt, 30-60 másodpercenként egy, összesen több mint 40 ezer képet vett fel. A kutatók megtanították egy számítógépnek, hogy a képeket 19 tevékenységcsoport (főzés, evés, tévénézés, családi program, vezetés, stb.) szerint kategorizálja.

A tesztalany a nap végén átnézhette, jegyzetekkel láthatta el a képeket. Törölhette a túlzottan magánjellegűeket, a jegyzetek pedig garanciát adhattak arra vonatkozóan, hogy a gép helyesen kategorizált vagy sem.

Az eddigi legnagyobb "egyes szám első személyű" képadatsort gyűjtötték össze. A gyűjtemény azt hivatott bizonyítani, hogy egy gép mélytanulással megértheti az emberi viselkedést, az adott személy szokásait.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!