Természet ihlette élethű robotujj

2015. október 13. 22:35

Különleges anyagból nyomtattak egészen egyedi robotujjat a Florida Atlantic Egyetemen. Speciális hőtechnikával tanulja utánozni az emberi ujj tevékenységét.

2015. október 13. 22:35

Különleges anyagból nyomtattak egészen egyedi robotujjat a Florida Atlantic Egyetemen. Speciális hőtechnikával tanulja utánozni az emberi ujj tevékenységét. Első alkalmazásai víz alatt várhatók.

A jelenlegi robotrészek egyik nagy baja, hogy merevek, korlátozottak a mozgásban, összességében nem életszerűek. A floridai kutatók ezen igyekeztek változtatni, amikor úgynevezett önemlékező ötvözetből fejlesztettek egy gépujjat.

Az ujj egyszerre hajlékony és erős, azaz előnyösebb azoknál, amelyeket hagyományosabb módszerekkel hoznak létre. Rengeteg lehetőséggel kecsegtet, idővel kézimplantátumokba is beépíthetik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!