Fapados virtuális valóság

2015. november 24. 07:05

A Google Cardboard után a Samsung Gear VR is egy olcsó és egyszerű megoldást kínál a virtuális valóság birodalmának felfedezésére.

2015. november 24. 07:05
Drew Olanoff

Manapság mindenki készül a a jövő évre, amikor is a virtuális valóság alkalmazások és ehhez kapcsolódó profi megoldások bemutatkoznak majd a hétköznapokban. Amíg azonban a Facebook és hasonszőrű megoldások a piacra kerülnek, ennek a fapados változatával kell beérnünk. A Google Cradboard ötletére épít a Samsung is, a meglévő okostelefonunkat kell beletenni csak a Gear VR tokba és a célszoftverekkel máris barangolhatunk a virtuális világokban. A Google Cardboard megoldás egy papírból gyártott szemüvegkeret volt, a Samsung azért igényesebb, ez egy sokkal kényelmesebb és esztétikailag is szép tárgy lett, nem spóroltak az alapanyagokkal, de 99 dollárba is kerül pont ezért (az iPad Pro Pencil-je kerül most épp ennyibe a piacon). Láthatólag szoftver hegyek fognak még majd kijönni hozzá (hiszen ez csak egy szemüveg alakú tok) a mobilgyártó koreai cégtől még ebben az évben, hogy mindenkit lenyűgözzenek, a virtuális valóság tényleg egy új dimenziót fog megnyitni az egyszerű embereknek is. Egy álomvilágot, ahol el lehet feledkezni a mindennapok bajairól a színes és szélesvásznú virtuális tájakon. Az árát pont arra az álomhatárra lőtték be, hogy sok gyermek karácsonyi levelében szerepeljen majd, amit a Jézuskának írt. Ismerjük a megoldást, a szülők a gyereknek veszik meg, majd ha az megunja, majd valójában ők fogják használni a virtuális szemüveget a dolgos hétköznapokban, ugyanis még pontosan senki sem tudja mire is lehet használni ezt, miért is éri meg a virtuális tér öröme a valós helyett.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!