Ezek a projektek írhatják át az infokommunikáció világát

2015. november 17. 12:33

Több egyetemi kutatólaborban indítottak olyan projekteket, amelyek alapvető változásokat hozhatnak a számítástudományban. Strukturálatlan szövegektől a legkifinomultabb adatbányászatig, nagyon széles a paletta.

2015. november 17. 12:33

A Stanford DeepDive kezdeményezése strukturálatlan szövegekből bányász ki kapcsolatokat, természetesnyelv-feldolgozással keres statisztikai összefüggéseket közöttük.

A John Hopkins Egyetem ZeroCoinja virtuális fizetési eszközök használatát tenné még biztonságosabbá és titkosabbá.

A Brown Egyetemen a teljes körű keresést és a statisztikát kombináló algoritmussal kutakodnak hálózati csomópontok után. Az optimalizálás a cél.

Egy új MIT-s képfeldolgozó nyelvvel digitális fényképeket lehetne többféle módon feljavítani.

Szintén MIT-s kezdeményezés a pirinyó tárgyak mozgását képi módszerekkel felderítő Vizuális Mikroszkóp.

A Drake Egyetemen drónok és robotok irányítására dolgoznak ki könnyen kezelhető programcsomagokat.

A Washington Egyetem SpiroSmart szoftvere okostelefonokat alakít át orvosi műszerré, amely a felhasználó tüdejéről szolgáltat adatokat.

A Bécsi Gazdasági és Üzleti Egyetem bigdata-elemző módszerekkel próbálja hipotézisekről megállapítani, hogy igazak vagy hamisak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!