Tim Cook és a Kódolás Órája

2015. december 10. 09:33

Az Apple új a Madison Avenue-n lévő New York-i boltjában szerdán rendhagyó informatika órát tartottak, amikor váratlanul megjelent az almás cég ikonikus vezérigazgatója Tim Cook is.

2015. december 10. 09:33
Lance Ulanoff

Az Apple új a Madison Avenue-n lévő New York-i boltjában szerdán rendhagyó informatika órát tartottak, amikor váratlanul megjelent az almás cég ikonikus vezérigazgatója Tim Cook. Hogy véletlen volt, vagy a PR osztályon időzítettek ilyen jól nem tudni, viszont az Apple vezetője is végighallgatta a James Weldon Johnson Leadrship Academy East Harlem-i iskola Computer Science Education Week’s Hour Code pogramját, amit egy non profit alapítvány menedzsel és szervez mellékesen, a Code.org. Az Apple mellbedobással áll ki a program mellett, a mai napon az összes boltjában minden a Kódolás Órája programról szól világszerte.

 
Állítólag senki sem tudta, hogy maga a Nagy Vezír fog személyesen jönni, csak valaki majd az almás cégtől, ezért eléggé ledöbbentek a gyerekek, hogy a híres celeb IT Guru érkezett. Az eddig békés és izgalmakkal teli kódolás csak még érdekesebb lett, hiszen iPad-eken tanultak már eddig is programozni, most meg is kérdezhették magát  a cég vezetőjét ő hogyan tanult és tud-e valójában kódolni vagy sem. Tim Cook nem hazudtolta meg magát, kifejtette a nebulóknak, hogy a programozás ugyanúgy ma már az általános műveltséghez tartozik, mint a matematika, az irodalom, az angol nyelv és társai, amit az iskolában tanulnak. Sőt, programozás nélkül nem is fognak tudni eligazodni majd a felsőbb iskolákban, de ha lediplomáztak a mindennapi életben sem, hiszen ma már mindent számítógépekkel végzünk legyen szó munkáról vagy szórakozásról. Ha viszont tudunk valamennyire programozni, sokkal jobban meg is értjük a számítógépek logikáját és működését és segíthetünk is másoknak ezzel a tudással felvértezve.
 
 
Az ott lévő újságíróknak viszont megjegyezte, szeretné, ha átfogó reformokra kerülne sor az amerikai oktatáspolitikában, hogy a programozás kötelező tantárgy leegyen, hiszen ezen múlik az, hogy a jövő adófizetői mennyire lehetnek hasznos tagjai a társadalomnak. A számítógépek csak akkor segíthetik az embert, ha azok ismerik azt a nyelvet, melyen beszélnek. 
 
Ez globális trend, hiszen lassan minden munkahely digitális lesz. Hazánkban is hasonlóan gondolkoznak és már készítettek is az iskolai digitális oktatás megújításáról tervet, ezt az IVSZ oldalán ismerhetik meg teljes mélységében az olvasóink.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!