Meghekkelhetők az okosórák

2016. január 04. 15:00

Vigyázzunk az okosórákkal: ha „ügyetlenül” hordjuk és használjuk őket, akár a PIN-kódunkat is megszerezhetik a közelben ólálkodó rosszfiúk.

2016. január 04. 15:00

Hackerek a csukló és az ujjak mozgásából kiolvashatják, hogy az okosóra viselője pont mit gépel – számolt be Tony Beltramelli, a koppenhágai IT Egyetem kutatója.

A Sony SmartWatch 3-at tanulmányozta, gyűjtött mozdulatokkal kapcsolatos adatokat. Bemutatott egy numerikus kódot gépelő felhasználót, majd az óra giroszkópjához és gyorsulásmérőjéhez hozzáférve megfejtette a user által leírtakat.

Az adatokat gépitanulás-algoritmussal elemezte, amely lehetővé teszi mintázatok kiemelését az egyébként „elkerülhetetlenül zajos adatokból.”

Beltramelli figyelmeztet: a gépelést kifigyelő hackerek jelszavakat és más fontos számokat (társadalombiztosítás, hitelkártya stb.) szerezhetnek meg, és persze az üzeneteinkbe is beleolvashatnak.

A kutatás célja, hogy felhívja a figyelmet a viselhető eszközökbe ágyazott mozgásérzékelők potenciális veszélyeire.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!