A Sony új USB-s lemezjátszója a minőségre törekszik

2016. január 06. 07:29

A Sony még nem adja fel, hogy a lemezjátszókat és az ő DSD formátumát keresztezze, a PS-HX500 rá a garancia.

2016. január 06. 07:29
Mona Lalwani

Érdekes dolog volt hallani azt a sajtóból, 2015 karácsonyi ajándékslágere az oldschool lemezjátszó volt a világon. Mindennél több bakelitet adtak el tavaly és már új gyártósorokat is üzembe helyeztek 2016 újabb megjelenései kiszolgálására. A CES meglepetése volt a Sony PS-HX500 lemezjátszója, ami minimalista dizájnnal rendelkezik, de Hi-Res audio formátumot hozhatunk ki belőle (Sony DSD vagy 24-bites WAV fájlokat). A hozzáadott szoftverrel ugyanis, ha rákötjük egy számítógépre (ez lehet PC vagy Mac) rögvest átkonvertálhatjuk a minőségi hangformátumokra és nem kell az MP3 veszteségeivel szenvednünk. Ha pedig rendelkezünk a Sony Walkman sorozat valamilyen tagjával, akkor rögtön a régi analóg „vinyl feelinget” élvezhetjük. A bakelit lemezek minden előnyeit és hátrányait megkaphatjuk így, attól függően milyen lemezeink vannak a polcon és mennyire törődtünk velük az évek során. Mellesleg itt a CES-en jelentette be a Technics is újra kiadja a legendás SL-1200-as lemezjátszóját az év végén, de ez nem USB-s lesz, más közönségnek szánják. Sajnos a Sony megoldásának árát még nem lehet tudni, de 2016 tavaszán már kapható lesz a boltokban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!