A HoloLens és az amerikai foci

2016. február 03. 07:10

A Microsoft a Super Bowl előtt mutatja be hogyan nézzük a mérkőzéseket majd a jövőben a találmányával.

2016. február 03. 07:10


A National Football League az sokkal fontosabb dolog, mint hazánkban a foci, a Super Bowl egyfajta nemzeti ünnep, az sem mindegy ki énekli a himnuszt (most éppen Lady Gaga), de megáll az élet alatta az USA-ban. Nem véletlen tehát, aki itt reklámoz, az valószínűleg elég jól fogja majd értékesíteni a termékét a nagy focihisztéria után. Kötelező ugyanis itt reklámozni IT cégeknek is, gondoljunk csak az Apple nevezetű cégre.

A HoloLens promóvideója viszont tényleg a jövőt mutatja be (ai ugye egy karnyújtásnyira van csak már tőlünk). Láthatjuk benne, hogy a stadiont 3D-ben láthatjuk már a szemüveggel, de a dohányzóasztalon tudjuk visszajátszani a meccse legizgalmasabb és necces részeit is. Sőt a szobába meg is jelenik kedvenc játékosunk, a videóban Russel Wilson hologramja is.
 
Maga a HoloLens ugyan még nincs forgalomba, a 3000 dolláros fejlesztői készlet (SDK) lesz elérhet, illetve az iparban dolgozik hamarosan az Autodesk Fusion 360 projektjében. De ha mindenki, mint az Oculus Rift, a HTC és a Sony is kidobja a maga VR cuccát, akkor ez az AR-hologramos redmondi megoldásnak is meg kell jelennie még ebben az évben a piacon. Remélhető, akkor, hogy a következő Super Bowlt már így élvezhetik az amerikaiak 2017-ben.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2016. február 09. 20:18
Azt hittem, már megint valami holokauszt-cikk lesz a cím alapján.Reggel fél tíz van és még semmi holokauszt nem volt ma.Mandi, ebből még bajotok is lehet. Hogy a cikkhez is hozzászóljak, én semmilyen készüléken nem tudom élvezni az amerikai focit.Talán a sakk unalmasabb ennél a "sportnál". Eldobja valaki a labdát, aki elkapja szalad öt métert, ráugranak huszan és jön a negyedórás reklámblokk.Dióhéjban ennyi a történet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!