Amikor a porszívógyártóból hadi beszállító lesz

2016. február 05. 09:25

Az iRobot már a hadseregnek is készít robotokat, nem csak a háziasszonyoknak.

2016. február 05. 09:25
Lance Ulanoff

„A Roomba robotporszívó gyártója a hadiiparban reméli, hogy új piacot szerez magának (ketté osztották a céget). A 26 éves cég védelmi részlegét  eladták 45 millió dollárért az Arlington Capital Partners-nek. Az új cég kizárólag ipari,  védelmi és biztonsági feladatokat lát el a jövőben, eddig az iRobot Defense & Security (D&S) néven futott.



Colin Angle az iRobot alapítója marad az ügyvezető igazgatója a sima iRobot cégnek, ők a hétköznapi vásárlókra fókuszálnak továbbra is, a népszerű Roomba porszívóra. Az első takarítórobot a Roomba 980 volt, amit okostelefonnal is lehetett már irányítani és nagyon sikeres lett az USA-ban, hiszen nyereséggel zárták a 2015-ös évet. Meglepő módon a harci robotjaik csak a töredékét hozták a háziasszonyok kedvenc robotjainak a forgalmából, nyilván egy robotporszívó sokkal kelendőbb és rövidebb élettartamú, mint egy harctéri változat. Az iRobot újabb modelljei már okosotthonra fejlesztettek lesznek, hiszen a mobilos irányíthatóság erre már lehetőséget is ad, de a Samsung és az LG smarthome megoldásaival is kompatibilisek lesznek a jövőben.

Az iRobot Defence and Secutity viszont már nemcsak harci robotokat, hanem üzleti biztonsági változatokat is forgalmaz majd a jelenlegi kínálatból (iRobot 110 FirstLook, 310 SUGV, 510 PackBot, 710 Kobra). Az új business-robotok más designt kapnak és a távirányíthatóságuk lesz felturbózva.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!