Utazzunk a Marsra!

2016. február 10. 06:58

A Google jóvoltából már felfedezhetjük a vörös bolygó egy részét, de nem látszanak a bennszülöttek rajta sajnos.

2016. február 10. 06:58

Ugyan csak majd az utódaink fognak a Marsra lépni a maguk élő valójában, de virtuálisan már mi is megtehetjük ezt. A NASA Jet Propulsion Laboratory a nyilvánosság elé tárta a Curiosity marsjáró felvételét, ebből készítettek egy manapság divatos 360 fokos videót. A Mars felszínét és a marsjáró részeit lehet vele megtekinteni, gyakorlatilag mindent vastagon vörös színű por borít a környezetben (ami nem is vörös amúgy, ha majd ott lesznek az unokák ki is fog derülni),de mégis szívet melengető látvány ez.

 
Az egész felvétel a Street View-hoz hasonlít a leginkább, csak itt nem a helyi postás vigyorog be és a saját kocsink figyel a házunk előtt, hanem talán a nem látható idegenek a marsi Namib Dune mélyéről figyelnek minket. Sőt mivel a szelfit is készített magáról a Curiosity, megcsodálhatjuk mennyire viselte meg az utazás az űrben a járművet.
 
 
A marsi videó mobilon vagy táblagépen sokkal jobb élményt nyújt, mint egy böngészőben, érdemes kipróbálni. Sőt azt is elképzelni mennyi munkaóra van abban, hogy ilyen profin navigálhatunk a Marson, mivel egy rakat torzított és homályos felvételből csiszolták ki ezt a végeredményt a NASA kutatói.
 
 
Gratuláljunk nekik, tényleg látványos dolgot műveltek. Mielőtt valaki az X-aktákon felbuzdulva hamisítást vizionál tényleg nem retusáltak ki róla az idegeneket, ezek az eredeti Curiosity fényképei, ami 2012 óta ott figyel a vörös bolygón már túlteljesítve az eredeti tervet, ami néhány hónapról szólt csupán.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2016. február 11. 00:06
Jellemző hogy neked az első holdséta volt kamu és nem ez a film.. )
kukagyerek
2016. február 10. 22:13
"ott írja feketén fehéren hogy EREDETI!" -------- És, megálltad röhögés nélkül?
kukagyerek
2016. február 10. 22:13
Melyik műteremben készültek ezek a fotók?
Akitlosz
2016. február 10. 18:45
"A Google jóvoltából már felfedezhetjük a vörös bolygó egy részét, de nem látszanak a bennszülöttek rajta sajnos." Mert még nem élnek ott bennszülöttek. Ha lenne rá akarat és pénz, akkor 200 év múlva már lehetnének ott bennszülöttek. 2219-ben már így nézhetne ki a sok millió ember által lakott Mars: https://fwb.home.xs4all.nl/rgb1440.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!