Ossic X: 360 fokos hang

2016. április 21. 09:00

A virtuális valóságnak a hang ugyanúgy eleme, mint a látvány. Egy kaliforniai cég szerint a headsetek nem elegendők, speciális külön fejhallgató kell hozzá.

2016. április 21. 09:00

Egy virtuális világban a hallás ugyanannyira fontos, mint a látás. Ha a Holdon sétálunk, lépéseinket akarjuk hallani a porban. A HTC, az Oculus és a Sony nem véletlenül fektetett komoly összegeket a felhasználói élményt a helyre jellemző hangokkal fokozó audiomotorokba.

A San Diego székhelyű fejhallgató-gyártó Ossic szerint nem elég ennyi.

„Hiteles 3D audióhoz figyelembe kell venni az adott hallgató személy fülét is” – nyilatkozta a cégalapító Jason Riggs.

Mivel nincs két egyforma fül, az Ossic a felhasználó fiziológiájához kalibrált fejhallgatókat készít. Riggs szerint a speciális (például fülek egymástól való távolságát, mozgást mérő) szenzorokkal, giroszkópokkal, iránytűvel stb. felszerelt, az adatok alapján, processzorán keresztül a fej és a fül mindenkori állapotához alkalmazkodó, a hangokat folyamatosan frissítő X adja a jelenlegi legélethűbb virtuálisvalóság-hangot.

A fejhallgató a Kickstarteren megcélzott 100 ezer dollárt igencsak "túlteljesítette": 23 órával a közösségi támogatást gyűjtő kampány vége előtt több mint 2,6 milliónál tart.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!