Robotpénztárost tesztelnek Oszakában

2016. december 14. 11:00

Mire a robotpénztárosnál fizetünk, addigra a szenzoros bevásárlókosár ki is számolta az összeget. A pénztáros nemcsak a pénzügyi tranzakció őre, hanem be is csomagolja a termékeket.

2016. december 14. 11:00

A Lawson kisbolt-lánc és a Panasonic az Oszakához közeli Morigucsi egyik boltjában elkezdte tesztelni a személyzet nélküli Reji Robo pénztárrendszert. A gép lekönyveli a fizetést, és becsomagolja a vásárolt dolgokat.

A Lawson egész Japánban be szeretné vezetni a rendszert. Egyrészt kevés a munkaerő, másrészt a zsúfoltságot akarja elkerülni vele. Robotpénztárosok dolgoznak már Japánban, a vevőknek viszont maguknak kell bevásárló zacskóba tenni a cuccokat. A Lawson rendszere az első bolti csomagolóautomata.

Szenzoros bevásárlókosarat szintén tesztelnek. Februárig az összes terméket elektronikus címkékkel látják el, hogy bárkódjaikat ne a vásárlónak kelljen a pénztárnál lehúzni, hanem a kosár olvassa le az árat, amikor betesszük a vajat stb. Leolvassa, hozzáadja a többihez, és a pénztárhoz érve a vásárlónak már csak fizetni kell.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!