Ami a farkasokat illeti

2024. április 17. 21:50

Létezik egy ember, aki hatezer napot töltött a vadonban farkasok között. Könyvében bemutatja, hogy a Homo sapiens képzeletét az idő kezdete óta fogva tartó állat odaadó szülő, megbízható barát, kiváló csapatjátékos és példás vezető – intelligenciája és személyisége van, amelytől tanulhatunk.

2024. április 17. 21:50
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Az állatok királysága éppúgy tele van intrikával, drámával és machinációval, mint a miénk. A különbség, hogy az ember számára az előbbi sokkal rejtelmesebb és nehezebben kiismerhető. A farkas a kultúra kezdete óta fogva tartja a Homo sapiens képzeletét: elég csak Romulusra és Remusra, A dzsungel könyve Akelájára, a farkasemberre vagy Jack London Fehér Agyar-történeteire gondolnunk. Márpedig fajunk a világon egyetlen farkascsoportot sem figyelt meg közelebbről, mint a Yellowstone Nemzeti Parkban élő falkákat. Miután a vadászok az 1920-as évekre kiirtották az őseiket, a park munkatársai az 1990-es években újra megkísérelték meghonosítani ezt a fenséges állatot – váratlan eredményességgel. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­­s­­­ ­l­­­á­n­y­o­­­k­ ­­­v­­á­­r­n­­­a­k­­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!