Délkelet-Ázsia: nem csak a raflézia, a felhőalapú technológia is virágzik

2021. április 27. 12:18

A világ koronavírus-járvány ellen zajló küzdelme alatt az eddiginél is gyorsabban változnak a társadalmi és gazdasági tendenciák. Ezek mentén pedig egyre nagyobb digitális átalakulást tapasztalhatunk. A fennmaradás érdekében a délkelet-ázsiai technológiai startupok nagy részének át kellett alakítania üzleti modelljét, hogy alkalmazkodni tudjanak az újonnan kialakult körülményekhez.

2021. április 27. 12:18
null

A felhőalapú számítástechnika egyre népszerűbb a régióban

A felhőtechnológia nem csak a vállalkozások, hanem jóformán minden terület fejlesztési hajtóerejévé vált, a járványhelyzet pedig csak még inkább növelte az ilyen típusú szolgáltatások iránti igényt. Előnyei az egész régióban érvényesülnek. Költséghatékony, könnyen hozzáférhető, és globálisan elérhető technológia, ami azt is eredményezi, hogy ma már a vállalkozások sem helyi, hanem globális szinten versenyeznek. 

Az előrejelzések szerint a megnövekedett igénynek köszönhetően a SaaS (szolgáltatott szoftver) 22,8 százalékkal, a PaaS (platform szolgáltatás) valószínűleg 38,5 százalékkal, az IaaS (infrastruktúra szolgáltatás) pedig 26 százalékkal fog emelkedni a következő hónapokban.

A felhőtechnológia virágzásnak indult a pandémia alatt

A világjárvány kitörése előtt a régió számos szervezete késleltette digitális átállási programját, mondván nem érezték annak szükségét. A helyzet azonban tavaly márciusban egyik napról a másikra megváltozott, hiszen a legtöbb vállalat kénytelen volt távműködésre átállni, ami eddig nem látott szinten növelte a videokonferencia és az adatmegosztási szolgáltatások iránti igényt.
A szakértők úgy vélik, a felhőtechnológiák felfelé ívelő tendenciája 2021-ben tovább emelkedik, hiszen könnyen hozzáférhető és biztonságos megoldásokat kínál a vállalkozások számára.

Szingapúrban már számos jól megalapozott vállalatot találunk, melyek a magasan képzett munkaerővel kiemelkedő helyszíneként szolgálnak az egyre növekvő felhőpiacnak. Csak Szingapúrban 93 adatközpont található, nem hiába találjuk a globális technológia integrálóinak élmezőnyében.

Szingapúr mellett több ország, mint például Vietnam és Kambodzsa is elkezdte az infrastruktúra modernizációját, így várhatóan továbbra is tanúi lehetünk a Délkelet-Ázsiában zajló felhőbirodalom kiépítésének. 

A cikket fordította: Pál Fanni
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!