Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

30 év után sikerült a méltó visszavágás: ezúttal a Fradi nyert Pozsonyban 4-1-re, és jutott tovább!

2022. július 27. 20:20

A Fradi rácáfolt a kétkedőkre, remek teljesítménnyel győzte le idegenben a Slovan Bratislavát, és jutott a BL következő körébe, ahol az azeri Qarabag lesz a magyar bajnok ellenfele.

2022. július 27. 20:20
null
Vámos Tamás

A váratlan vereség után Sztanyiszlav Csercseszov két helyen változtatott a Fradi összeállításán (Wingo helyet Botka és Kovacevic helyett az egyik új szerzemény, Knoester került be a kezdőbe), és az sem meglepő, hogy az Üllői úton két gólpasszt adó grúz, Georgi Csakvetadze (Weisset váltja) ezúttal szintén nem a kispadot koptatja. A dallamos olasz, Marco Di Bello vezetésével, 21500 néző előtt a következő összeállításban kezdenek a csapatok:

Slovan: Chovan – Medvegyev, Kasia, Abena, De Marco, Pauschek – Barszegjan, Kankava, Kucka, Csakvetadze – Saponjics.

Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni, Zachariassen, Tokmac – A. Traoré, Boli.

Kövessék élő közvetítésünket!

És itt a vége - sikerült a méltó visszavágás a 30 évvel ezelőtti 1-4-ért!

90+4. perc

És itt a slusszpoén! Samy Mmaee fejel ki egy labdát, amelyet Laidouni vesz át, a fellazuló Slovan-védelmet látva nincs szíve visszapasszonia a felrobogó marokkóinak, hanem gondol egyet, és 18 méterről nemes egyszerűséggel a hálóba bombáz! Slovan - Ferencváros 1-4!  

3 perc a hosszabbítás! 

89. perc

Dehogy lesz itt hosszabbítás, kérem! Tokmac passzol a felfutó Botkához, akinek beadását Kankava csak megcsúsztatni tudja, amely éppen így lesz jó Traorénak, aki a bizonytalankodó Green mögül érkezve estében a hálóba lő. Slovan - Ferencváros 1-3!

Adama Traoré ismét kulcsszerepet játszott a Fradi győzelmében! Fotó: MTI/AP/TASR/Martin Baumann
Adama Traoré ismét kulcsszerepet játszott a Fradi győzelmében! Fotó: MTI/AP/TASR/Martin Baumann

84. perc

Saponjics kap sárgát Mmaee lekönyökléséért.

78. perc

Szorongat a Fradi nagyobb helyzetek nélkül. Sajnos...

74. perc

Egy újabb hazai szöglet után Kucka szorongatott helyzetből fölé fejel.

70. perc

Egy ajándékszöglet után szépít a Slovan: ki más, Barszegjan beadását az első gólnál hibázó csapatkapitány, De Marco fejeli Dibusz kapujába. Slovan - Ferencváros 1-2.

66. perc

Civic beadását éppen hogy nem éri el Zachariassen, a labda Traoré elé kerül, aki eltöri azt. Igaz, szöglet következik, mert beleér egy szlovák védő. Ennél a sarokrúgásnál lesz még jobb Fradi-kísérlet is!

59. perc

Mit hagy ki Boli! Az elefántcsontparti Mmaee inditásával remekül tör be a tizenhatoson belülre, egy kiváló csellel hintába ülteti Abenát, de ahelyett, hogy beadná a labdát, az oldalhálóba lő.

57. perc

Adama Traoré ront el egy kecsegtető helyzetet, majd mérgében jó nagyot rúg Csakvetadzéba, jogos az újabb sárga. 

55. perc

Zachariassen a félpályánél harciasan birkózza le Kuckát, erre a szlovák látványosan hátba rúgja a Fradi játékosát. Di Bello jogosan ad sárgát a norvégnak, viszont meglepő, hogy ugyanígy figyelmezeti a Slovan futballistáját is.

52. perc

Kankava ellöki Tokmacot, majd hevesen reklamál a játékvezetőnél, nem véletlen, hogy a grúzé a játékrész első kártyás figyelmeztetése. 

51. perc

Civic 23 méteres szabadrúgása fölé száll. 

48. perc

Esiti - Tokmac - Traoré-adogatást követően a mali válogatott gondol egyet, mintegy 22 méterrről kapura lő, Chovan magabiztosan véd. 

SZÜNET UTÁN 

Három perc lesz a hosszabbítás.

44. perc

Esiti veszít labdát a Fradi kapujától 20 méterre, "meleg a pite", de aztán Green megoldja: az angol beadása kecsegtető helyzetben fölé száll.

40. perc

Az agilis Zachariassen újra villan a tizenhatoson belül: az oldalhálóba lő.  

Az első félidőben  a Slovannak csak eredménytelen kísérletekre futotta Fotó: MTI/AP/TASR/Martin Baumann
Az első félidőben a Slovannak csak eredménytelen kísérletekre futotta Fotó: MTI/AP/TASR/Martin Baumann

31. perc

MÁR TOVÁBBJUTÁSRA ÁLL A FRADI! Civic szabadrúgását Abena fejeli ki, Samy Mmaee-nak éppen így lesz jó, a marokkói kapura próbálja suhintani, ám a kísérletbe remekül teszi bele a fejét Zachariassen, így a labda védhetetlenül vágódik a Slovan hálójába! Slovan  - Ferencváros 0-2. 

27. perc

A Zachariassent nyakon rúgó De Marco kapja a szlovákok első sárga lapját. 

22. perc

Csakvetadze és Barszegjan játszik össze, az örmény kiszorított helyzetből szerencsére a felső kapufát találja el, ahonnan fölé pattan a labda.. 

20. perc

VEZET A FERENCVÁROS! Civic beadását De Marco elnézi, Chovan a védőtársára vár, közéjük ugrik Franck Boli, aki a dermedt kapus mellett a hálóba lövi a labdát. Slovan - Ferencváros 0-1.

19. perc

Rövid időn belül Samy Mmaee és Botka Endre is látványosan szabálytalankodik ellenfelével szemben, a nagyvonalú Di Bello egyik esetben sem ad sárgát. Grazie!

14. perc

A félpályánál labdát veszít a Fradi, a Slovan villámgyors ellentámadást vezet, de Barszegjan beadásába az utolsó pillanatban jól lép bele Knoester. A szögletből semmi nem lesz.

11. perc

Civic húzná meg a szélt, Medvegyev szereli, de a kazah-cseh hátvéd fejsérülést szenved, mert a Fradi-játékos térdével ütközik. A helyére az angol légiós, André Green áll. Még egy "zöld" játékos tehát a pályán...

4. perc

A szabadrúgásból semm nem lesz, sőt az ellentámadásból a Fradi veszélyeztet: Tokmac beadását kifejelik a védők, Botka pedig kapásból fölé durrant.

3. perc

És már villan is az első sárga (jogosan): Aissa Laidouni kapja, mert a félpályánál eltakarítja Kuckát.

1. perc

A Ferencváros kezdi a találkozót.

 

 

Nyitókép Erre vártunk: többször is Fradi-gólöröm a Slovan stadionjában! Fotó: MTI/AP/TASR Martin Baumann 

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2022. november 21. 12:08
Azt akarjuk mondani, hogy az ellenzéki csürhe zsinórban négyszer pofára esett.
Dr. Greta Grünberg
2022. július 31. 12:01
Hajrá Fradi! Végre egy nem fehérfasiszta csapat, megérdemlik, hogy szurkoljunk nekik! Black Lives Matter!
Zolotarjov
2022. július 31. 12:01
A házi néger eleve szerette a gazdát, és gyűlölte a réti négert..
yanoo
2022. július 30. 13:04
Nem éltem, hogy libelális létedle miélt zaval az a sok négel. Miélt kellene minden Fladi szulkolónak fasisztának-nemzethynek-tölzsinek meg minden más félének lenni? A Fladi az egy multikulti csapat, minden libelálisnak ott kellene szulkolnia a négeleknek, alaboknak. De, örömmel tölt el a világfájdalmad! :)))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!