„Szoboszlainak össze kell kapnia magát!”, „Gyenge, képtelen hozni a szintet” – megint ekézi a brit sajtó a magyar klasszist

2024. április 20. 14:10

„Szoboszlai Dominik idén gyengén, meggyőződés nélkül játszik a Liverpoolban” – véli a Sixsports szerzője, aki megemlíti, hogy a The Athletic is bírálta a magyar labdarúgó teljesítményét.

2024. április 20. 14:10
LIVERPOOL, ENGLAND - APRIL 14: Dominik Szoboszlai of Liverpool looks dejected after the team's defeat in the Premier League match between Liverpool FC and Crystal Palace at Anfield on April 14, 2024 in Liverpool, England. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Nyitókép: Michael Steele/Getty Images

Szoboszlai Dominikot nem először találja meg a brit sajtó az utóbbi hetekben, sokszor kemény kritikákat megfogalmazva vele szemben. A sixsports a Liverpool bajnoki vereségét követően megjelent cikkében úgy fogalmaz, „Szoboszlai Dominik idén gyengén játszik a Liverpoolban, ezt bizonyította Crystal Palace elleni sokkoló vereség alkalmával is. A Palace elleni gyengébb teljesítménye miatt érték bírálatok, a játékából hiányzott a meggyőződés és a ravaszság”. 

Ezt is ajánljuk a témában

A szerző szerint Liverpool és az Arsenal vereségeinek eredményeképp a Man City lett a legnagyobb esélyes a Premier League megnyerésére, Szoboszlaiék pedig lemaradtak a bajnoki címért folyó versenyben. Picit azért árnyalja Szoboszlai teljesítményével kapcsolatos véleményét azzal, hogy megjegyzi, a Vörösök játékosai közül sokan teljesítettek tudásuk alatt; a Palace elleni meccsen Curtis Jones, Diogo Jota és Mo Salah is óriási helyzetekat rontott el. 

„Szoboszlainak össze kell kapnia magát, ha a Liverpool meg akarja nyerni a bajnokságot!”

– olvasható a Sixsports cikkében.

A lap megemlíti, hogy Szoboszlai Dominikot James Pearce, a The Athletic szerzője is bírálta a gyenge teljesítménye miatt, és hiába hagyták ki a társai a helyzeteiket, a szakíró a magyar válogatott csapatkapitányának ravaszságát és játékintelligenciáját hiányolta a mérkőzésen mutatott játékából.

Pearce szerint Szoboszlai karácsony óta gyengén játszik, és egy sokmillió fontért szerződtetett labdarúgó esetében ilyen hosszú idő alatt vissza kellett volna térnie a korábbi szintjéhez. Úgy vélte, meggyőződés nélkül játszik, miközben a Liverpoolnak szüksége lenne a jó teljesítményére. Úgy fogalmazott, „Szoboszlai beállt Endó helyére, de ez nem igazán segített a csapaton. Abszolút képtelen volt megközelíteni azt a szinteket, amelyit karácsony előtt hozott”.

A kritikák ellenére azért voltak többen is, akik megvédték a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát – például Marco Rossi szövetségi kapitány és a Liverpool drukkerei is, akik továbbra is bíznak benne. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­g­ö­­­s­ ­l­á­n­­­y­­o­­­k­ ­­­v­­­á­­r­n­­a­­k­ ­­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Reszelő Aladár
2024. április 21. 08:50
Ezt a sportot gólra játszák. Ha belövik és nyernek, akkor minden valós kritika csak fanyalgás. Annyi látszik, hogy a Poolnál szétesett valami. Még a United ellen. Ott lőttek utoljára akciógólt. Azóta lejátszott 7 félidőben 9 felett volt az xG-jük, de csak két gólt lőttek, azt is büntetőből. Ha visszanézzük a kihagyott helyzeteket, szinte hihetetlen mi minden marad ki. Dominik ezeken a meccseken kb 3 gólpasszt adott, csak az urak mindez mellérúgták.
rockercicc
2024. április 20. 21:22
Lehet, hogy a nyomorult botlábúakat MINDENHOL teljesítmény alapon kéne fizetni, akkor talán csipkednék magukat! Sok semmirekellő ostoba szar!
rockercicc
2024. április 20. 21:16
Legalább végre kimondják, ami eddig is nyilvánvaló volt! Pofára fog esni a kis felfuvalkodott köcsög!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!