Még Ed Sheeran is a csapattal ünnepelte a feljutást, de vajon jövőre a PL-ben is meglepetést okoz az újonc?

2024. május 10. 19:22

Nyitott tetejű buszon parádézott a Premier League-be jutott Ipswich Town.

2024. május 10. 19:22
Szabó Péter

Fotó: Facebook/Ipswich Town Football Club

Őrületes fieszta kerekedett Ipswich-ben, miután a kelet-angliai város labdarúgócsapata második helyen végzett a Championshipben, és kiharcolta az egyenesági feljutást a Premier League-be. A sikeredző, Kieran McKenna két szezon alatt feljuttatta a csapatot a League One-ból az élvonalba – tavaly a harmadosztályban végeztek a második helyen a Traktorosok, idén a másodosztályban, így augusztustól már az angol első ligában szerepelhetnek!

Az Ipswich Town játékosai a 46., utolsó forduló után nyitott tetejű busszal gurultak végig a kikötővároson, hogy szurkolóik gyűrűjében élvezhessék ki az élvonalba jutás ünnepi pillanatait.

Sokat tettek a hőn áhított buszos felvonulásért, hömpölygött a tömeg az utcákon, mindenki látni akarta a történelmi tettet végrehajtó hősöket – a csapat bő két évtizedes szünet után, 2002 óta először térhet vissza a Premier League-be!

A felejthetetlen pillanatok rendkívül érzelmessé tették a szurkolókat, egyikük, Adam Conuel például alig akarta elhinni, hogy a szeme láttára sikerült kiharcolni a feljutást.

„A nagyapám tavaly halt meg, elég közel álltunk egymáshoz, ő egész életében a csapat szurkolója volt, akárcsak apám.

Őrület! Soha nem gondoltam volna, hogy minden beszélgetés megelevenedik, amit a nagypapámmal folytattam.

Rendkívül sajnálom, hogy nem élhette meg ezt a pillanatot, amikor hihetetlen, érzelmes utazás végén kiharcoltuk a feljutást” – emlékezett a szurkoló.

A siker letéteményese egyértelműen Kieran McKenna, akinek a neve újra és újra szóba került az ünneplő szurkolók között. A 2021. decemberében kinevezett mindössze 37 éves észak-ír menedzser elképesztő munkát végzett az elmúlt években. A Manchester United korábbi asszisztensedzőjének játékhoz való hozzáállásáról és sikeres támadásépítéséről ódákat zengenek a szigetországban.

„Hihetetlen, hogy itt állhatunk, elképesztő látni a sok örömet a szurkolóink arcán. Mindenki megérdemli, az egész város megérdemli, és főleg a játékosok. Rendkívül keményen dolgoztak. A szurkolók pedig évek óta bizonyítják lojalitásukat, régóta vártak egy ilyen napra. Nagyon örülünk, hogy jól tudtunk szerepelni”értékelt McKenna a busz fedélzetén a Sky Sportsnak.

A siker annyira magával ragadta a klub szurkolóit, hogy még a Suffolkban élő, Ipswich Town-szurkoló popsztár, Ed Sheeran is kijelentette, hogy mindenképpen együtt akar ünnepelni a játékosokkal. És ha már így alakult, a gitárját sem felejtette otthon.

Ezt is ajánljuk a témában

A fiatal menedzser, Kieran McKenna elszántságát és profizmusát mutatja, hogy az ünneplés pillanataiban is fél szemmel már a Premier League következő szezonjára készül, és komoly erőpróbának titulálta az előttük álló idényt. Ezen nem is lehet csodálkozni, nem egyszerű megragadni az élvonalban, a tavaly feljutó Sheffield United, Burnley, Luton trió két fordulóval a zárás előtt egyaránt kiesőhelyen áll, és a szakemberek nem adnak sok esélyt a PL-tagságuk meghosszabbítására.

„A következő szezon igazán nagy kihívást tartogat. Eddig valójában minden tekintetben megőriztük a hihetetlen konzisztenciát, a League One-tól az élvonalba jutásig, és ezt újra meg kell tennünk. Hatalmas munka vár ránk” – tekintett előre az Ipswich Town észak-ír sikeredzője.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­I­g­­a­­z­­i n­­i­m­­f­o­­m­­­á­n­­i­á­­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!