Öröm és bosszúság: nyertek a spanyolok, de megszólalt Orbán

2010. július 12. 12:02

Nem esik ez nekem jól, különösen, amikor azt olvasom, hogy Orbán 1998 óta minden VB-döntőn ott volt, én meg sose jutottam ki egyre se.

2010. július 12. 12:02
„Örülök a spanyolok világbajnokságának. De ez mind magánügy. Nincs tanulsága, legfeljebb annyi, hogy az ember bizonyos helyzetekben tudathasadásos. És nemcsak azért, mert nem szívesen drukkol a pojácává süllyedt Maradona csapatának, noha szereti Lionel Messit. Hanem azért is, mert azon kevesek közé tartozom, akik érteni vélik ugyan, miért nem képes a világ az emberek közti gazdasági-társadalmi egyenlőség alapján működni, elfogadom a jövedelmi különbségeket is (bizonyos arányok-mértékek és normák érvényesülése mellett), mégsem esik jól, amikor Orbán miniszterelnököt nyilatkozni látom a dél-afrikai VB-döntő helyszínén, Csányi bankelnököt meg szorgalmasan fotózni az őrülten ünneplő újdonsült világbajnokok mögött a nézőtéren. Az az igazság, hogy én is szeretnék VB-döntőre járni, és a nézőtéren a díjátadás helyétől néhány sornyira fotózni. De hát én csak a nép vagyok. Egyszer próbáltam meg az interneten helyet foglalni a Roland Garros döntőjére – a franciák hagyományosan nagy népbarátok, olcsón adják a jegyeket (ellentétben az angolokkal, akik vagyonokat kérnek egy wimbledoni döntő minden székéért), de a népbarátság csak elvi, mert olcsó jegyekhez az interneten adott napon 0 óra 0 perctől lehet hozzájutni, majd jön az értesítés, hogy a 0 óra 01 perces jegyfoglalás, sajnos, sikeretlen volt, mert már minden jegy elkelt.

De hát ez van, ha az ember a nép egyszerű gyermeke. Nem esik ez nekem jól, különösen, amikor azt olvasom, hogy Orbán 1998 óta minden VB-döntőn ott volt, én meg sose jutottam ki egyre se. Se pénzem nem lett volna rá soha, se Sepp Blatterrel nem sikerült olyan viszonyba keverednem, hogy meghívjon valamelyikre (bár meglepne, ha az 1998-as VB-döntőre Blatter hívta volna meg Orbánt).”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
már foglalt
2010. július 12. 22:47
igaza van a jobboldalnak, ez szín tiszta demagógia...sőt gáz.
W4R1OCK
2010. július 12. 20:54
Nyilatkozott a nemzetmentő?Kár,hogy nem láttam.Legalább az interjú végéig az az illúzióm lett volna,hogy bejelenti letelepszik ott.Talán le is tárgyalta a helyszínt a Felcsút legközelebbi edzőtáborozásának helyszínére.
Corry
2010. július 12. 20:35
Nem értem ezt a Zsófiát. A tévében ő láthatta a "Say no to racism" hirdetést, míg ezt a vébédöntő résztvevői nem láthatták. :-)))) És ennek nem örül a Galamus csoport??????????? Amúgy meg az irigység nem egy szép dolog, nekem sincs magánhelikopterem, mint a Kókának, mégse vagyok irigy reája...
orion
2010. július 12. 20:20
off ...hogy nemcsak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!