Google Glass: túllépni az okostelefon korszakon

2013. február 23. 11:20

A Glass nem is egy új interfész vagy média, hanem személyiségünk digitális rétege, amely formalizáltan segít kommunikálni a megszokott eszközeinkkel.

2013. február 23. 11:20
Szabó Gergely
Webisztán

„A Glass igazi gyengesége szerintem az, hogy az alkalmazások vezérlése leginkább hangalapú (és picit érintésalapú). Így lehetetlenné válik összetettebb feladatok elvégzése. Valószínűleg már egy email megírása és elküldése is szenvedéstelibb egy ilyen interfészen, mint egy okostelefonon.

Ne feledjük, a hangvezérlés azt is jeletni, hogy egyszerű parancsokkal igen, de precíz műveletekkel nem tudjuk kezelni az eszközt. Nincs kurzor, nincs ujj, ami egy felületnek több értelmet adna mint egy nagy piros gomb. "Készíts fotót!" - ehhez nem kell különösebb felhasználói interfész. "Nyisd meg a fotót Lightroomban szerkesztésre!" Na ez már nem fog menni.

Ilyen szempontból számomra a Glass inkább egy androidosított GoPro szemüveg. De majd kiderül, hogy az augmented reality-ra épülő megoldások mennyire teszik szórakoztatóvá és hasznossá ezt az eszközt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2013. február 25. 11:30
Valamiről írni kell. Az még hagyján, hogy az interfész fogalmát meg kellene magyarázni, ha már használja a szerző, de például a süketnémák nem fogják tudni használni ezt a zseniális interfészt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!