Öreg a 23 éves Sólyom?

2013. augusztus 04. 11:17

Akár hetven-nyolcvan éves gépek is működnek a minőségre igen csak adó amerikai légierőnél.

2013. augusztus 04. 11:17
Zubreczki Dávid
Cink

„Egy 23 éves gép nem hangzik túl fiatalnak, főleg nem egy luxus szolgáltatásokat nyújtó légitársaságnál. Márpedig a Sólyom Airlines ilyenekkel tervezi az indulást. Lendüljünk túl azon, hogy hányan vagyunk tisztába azzal, milyen idős repülőgépeken ülünk (nekem például elképzelésem sincs), és nézzünk meg milyen öreg gépekkel röpködnek a világ nagyhatalmai. (…)

Az amerikai légierő válasza a Boeing B-52 Stratofortress volt. Egy 1952-ben gyártott darabot ma is készenlétben tartanak. Sőt készenlétben akarnak tartani egészen - mit ad Isten - 2040-ig.

Szóval akár hetven-nyolcvan éves gépek is működnek a minőségre igen csak adó USAF-nál.

Na persze nagy következtetéseket nem akarok - nem is tudnék - levonni. Hiszen egészen más egy nukleáris töltetet hordozó bombázó - amit szinte soha nem használnak, viszont egy sereg ember lehet felelős a megfelelő állapotárért -, mint egy napi rutin szerint működő utasszállító. Még akkor is, ha mindkettő Boeing.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. augusztus 04. 15:35
Az AN-2es miaheczi? Új technikai vívmány? Csak mert az írtja a kibaszott szúnyogokat. F-16 mi? Maszületett bárány? 1978-ban állt hadrendbe. A szocik ölni tudtak volna, hogy Grippenek (1996) helyett azokat vegyük meg. De akiknél folyamatos az öregedő feleségek cseréje, pl. Kapitány, azoknál min is csodálkozunk? :D
2013. augusztus 04. 14:45
Inkább fröcsögés helyett olvassátok el a Jalopnik belinkelt cikkét, kurva jó. A USS Constitution mindent visz. :DDD
NeMá
2013. augusztus 04. 13:11
A témában ajánlanám informálódni az ismeret terjesztő csatornák különböző alaszkai pilótás műsorokat! Ahol II. világháborús, Koreai háborút megjárt gépekkel, sokkal veszélyesebb körülmények között és menetrend szerint repülnek. Ha megfelelően karbantartanak egy repülőgépet az nem esik szét! Ráadásul az öregebb gépekben még van anyag és sokkal tartósabbak mint a fiatalabbak!
states
2013. augusztus 04. 12:58
A balnáci média 3 hónapig gúnyolódott az új magyar légitársaságon, majd amikor kiderült, hogy az ellendrukkerek ellenére minden az előre bejelentett ütemterv szerint zajlik, kínjukban ezt találták ki, hány éves a gép. Most már csak az van hátra, hogy hány éves a kapitány?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!