Mikor lesz már magyar maffia?

2013. október 16. 08:19

A keleti blokk legnagyobb kihívása a régi berögződések és a kockázatkerülésre építő mentalistás megváltoztatása.

2013. október 16. 08:19
Szabó Balázs
Forbes Magyarország

„A néhány nemzetközileg is ismert cégtől eltekintve azonban Kelet- és Közép-Európa vállalkozásainak van még mit tanulnia. Létezik egy másik régió Európában - a hagyományosan üzleti központnak számító London-Berlin-tengelyt most ne vegyük ide - ahol egy-egy startup sikere képes volt hatalmas lökést adni a helyi startup-ökoszisztémának. A balti államok közül a legjobb példa számunkra Észtország lehet (ahogy a startup-os körökben nevezik: az »észt maffia«), ahol a Skype nemzetközi sikere után az alapítók pénzük egy részét visszaforgatták a helyi startup -közösség fejlesztésébe. Ma az 1,3 milliós országban több száz korai fázisú cég dolgozik azon, hogy a Skype-hoz hasonló áttörést érjen el. Ezzel szemben a mi régiónk országai még mindig csak várnak egy ilyen kezdőlökésre.

A keleti blokk legnagyobb kihívása a régi berögződések és a kockázatkerülésre építő mentalistás megváltoztatása. »Az emberek többsége, még ha bosszankodik is miatta, inkább egy óriás techcégnél robotol ahelyett, hogy az álmait kergetve indítana egy saját vállalkozást« – enged betekintést a korántsem lebecsülendő feladatba Stephane Gantchev, a Launchhub befektetési partnere, szerinte a megoldást az oktatás fejlesztésében kellene keresni (sales, marketing, pitching, entrepreneurship, customer development).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2014. március 19. 21:09
Van. Úgy hívják politika.
ördöngös pepecselés
2013. október 22. 17:42
"több száz korai fázisú cég dolgozik azon, hogy a Skype-hoz hasonló áttörést érjen el" hehe dolgozzon csak türelemmel "Ezzel szemben a mi régiónk országai még mindig csak várnak egy ilyen kezdőlökésre" hoho megint a pénzünkre ácsingózik valaki "kockázatkerülésre építő mentalistás megváltoztatása" és még le is nézi azokat akik nem adják önszántukból kamu az egész startup
feketemacska
2013. október 22. 17:42
Mindenütt a világon létezik maffia.Legjobban képben vagyunk az olaszokat illetően,köszönhető a remek filmeknek. De a magyar maffia rejtőzködő.és rengeteg kárt okozott a nemzetnek. Várhatjuk,hogy bűnbánatot gyakoroljanak végre,és pezsdítsék fel kis hazánk gazdaságát,keleten és nyugaton,saját zsebeik töltése mellett.
nyugalmazott tanár
2013. október 16. 13:56
Egyformán gondoljuk, egyetértek Önnel. Ezek örökké a mi vakmerőségünket igyekeznek feltúrbózni, hogy utána fejjel vezessenek a falnak. Minden valódi, vagy leplezett piramisjáték alapja. Lásd devizahitel: menj bele, és reméld, hogy téged nem ér utól a baj. Utolér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!