A király szakrális hátizsákja

2014. április 12. 13:03

Ez nem egyszerűen egy focivébés hátizsák, nem: ez egy ereklye, szakrális tárgy, olyan, mint a Szent Jobb, csak nem kell évente körbehurcolni.

2014. április 12. 13:03
Seres László
Seres László
hvg.hu

Vihetné persze a Vöröskereszthez vagy Iványi Gáborékhoz is, a többi használt cuccal együtt, de ki garantálja, hogy a homelessek majd ki is állítják azt a hátizsákot, ahogy illik? Ez ugyanis nem egyszerűen egy, a fiúgyermektől örökölt focivébés hátizsák, nem; ez egy ereklye, szakrális tárgy, olyan, mint a Szent Jobb, csak nem kell évente körbehurcolni.

Miközben arról törvény rendelkezik, hogy addig nem lehet valakiről utcát elnevezni, amíg él, vagy legalább 25 éve nem halott, addig élő uralkodók spirituális szempontból fontos tárgyait simán ki lehet állítani. Nem is csoda, I. Viktor hátizsákjában minden benne van, ami napi szinten nélkülözhetetlen a szabadságharchoz, a rezsiküzdelemhez, a nép érdekében végzett napi erőfeszítésekhez.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2014. április 12. 22:59
hogy ne legyen egyoldalúan diktatórikus a kiállítás, ajánljatok fel mellé szakrális bissau-guineai útleveleket.
hatóságilag tilos
2014. április 12. 22:47
Tökmindegy hogy a fiától örökölte, de amikor miniszterelnökként Brüsszelben is ezzel szaladgàlt, az elég igénytelen és ízlésficamos dolog volt.
tevevanegypupu
2014. április 12. 21:16
Jaj..maga nagyonhülye. Ez a hátizsák jópofa dolog, tényleg hurcolta árkon-bokron át magával, ha van a miniszterelnököknek ilyen tárgyi kiállítása a Nemzeti Múzeumban, akkor ez pont jó lesz Orbántól.
Peter8811
2014. április 12. 19:23
Anyád is körbehurcolta apádat a wursliba míg nem beleült a virslibe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!